Guigal élmények

2012. március 10. 04:00

Összesen 3,5 millió liter bort készítenek évente. Az egész struktúra nagyon ellentmondásos, emiatt érdekes.

2012. március 10. 04:00
ifj. Heimann Zoltán
magyar borászdiák

„3 tevékenységi kör:

  • saját termelésű szőlőből készített borok
    összesen 65 hektár meredekhegyi ültetvény (!) a Cote Rotie, Crozes Hermitage, Hermitage, St Joseph és Condrieu dűlőkből
  • felvásárolt szőlőből készített borok
    kizárólag a Rhône-mentén vásárolnak
  • folyóbor palackozás, szintén csak Rhône melléki borokból
    itt minőség alapján fölözik a piacot, céljuk a 10% legmagasabb minőség felvásárlása - sikerrel.

Összesen 3,5 millió liter bort készítenek évente. Az egész struktúra nagyon ellentmondásos, emiatt érdekes:

  1. a borászat 100% családi tulajdonban van. A két borász az apa és a fiú.
  2. a legszigorúbb szakmai szemmel nézve is tradocionális elvek mentén dolgoznak (spontán erjesztés, 36-40 hónap érlelés, saját kádárműhely, centralizált feldolgozás), mégis
  3. a legmesszemenőbb mértékben automatizált minden (csömiszkölés, szőlő-feldolgozás, bogyózással, zúzással és palackozó-droid, amit összesen 3 ember szolgál ki (!)
    Ahogy Philipp mondja, ott szeretnek élőmunkát alkalmazni, ahol az értelmes: leginkább a szőlőben, meg persze a válogatásnál. Ki áll a válogatóasztal mellett? A szülei, a felesége és néhány nagyon megbízható munkás…

 Az egész borászat annyira, de annyira egyben volt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. március 11. 08:57
Érdekes! Amúgy meg azt a bort szereti meginni az ember, amit nem a gép csinál. A bort gondozni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!