Egy mondat a zsarnokságról

2012. március 03. 17:05

Zsarnokság ott van, ahol megmondják mit mondj, mit csinálj, hogy csinálj, mit gondolj, hogy gondolj.

2012. március 03. 17:05
Groó Diána
Népszava

„Zsarnokság ott van, ahol megmondják mit mondj, mit csinálj, hogy csinálj, mit gondolj, hogy gondolj, mit szeress, hogy szeress, miben higyj, hogyan higyj, mit alkoss, hogy alkoss. Zsarnokság akkor van, amikor félni kezdtél, hogy megfenyegethetnek, ellehetetleníthetnek, megbélyegezhetnek, megbüntethetnek, azért, mert mersz ellentmondani és nem bólogatsz. Zsarnokság van, amikor tudatják veled, hogy nincs helyed ott, ahova születtél. Zsarnokság van, amikor azt érzed: vagy meghasonulsz vagy elmenekülsz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
garat
2012. március 09. 17:04
Sokan írták, hogy zsarnokság ott van, ahol ez nem jelenhet meg. Többnyire beteges szavakkal kísérve. Pontosan. Önök félreértik ezt az egész "egy mondat a zsarnokságról" sorozatot. Nem azt írja, hogy most az van. nem értem, hogy lehet ezt belelátni. Bár..megmondják mit gondoljak. szerintem inkább megmondják mit ne gondoljak. azt, hogy ez egy rossz rendszer. pedig minden hiába, jöhet csúnya szóáradat, "hatásvadást frázisok" teátrális, idegen szavakkal teletűzdelt szövegek, elejtett hatalmas dumák: a helyzet nem változik: azt gondolom, hogy a mostani nem jó rendszer. Ahol egy az országát képviselő miniszterelnök először nem-et mondd, tartsa magát ahhoz, de hogy utána talán aztán igen lett a válasz.. érthetetlen.
Vén Csataló
2012. március 05. 08:26
Uramisten! Groó Diácska nem tud megint elszórni 170 milliót valami olyan filmre, amit még a saját libsi haverjai se néznek meg... Hát ez tényleg a zsarnokság teteje! (Diácska! Nem lehet, hogy az a baj, hogy egyszerűen csak baromian tehetségtelen vagy? Minden habverés ellenére? Nem én mondom. A belpesti beltenyésztett cimboráid mondják, akik tömegesen nem voltak kíváncsiak a Vespára. Se.)
Talibán
2012. március 04. 23:24
Zsarnokság ott van, ahol nem jelenhet meg efféle aljas írás. De lám!
anaphylaxiás sokk
2012. március 04. 23:22
Diána? Nem róla szól eme örökbecsű: http://www.youtube.com/watch?v=G6qgGKxU69U
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!