Mohácsi Viktória kudarca

2012. február 03. 11:54

Maga mögött hagyta kudarcait, maga mögött szerelmeit, maga mögött törvényszerűen kudarcos életének apró darabjait.

2012. február 03. 11:54
Tóth Ákos
Tóth Ákos
NOL

„Mohácsi Viktória cigány jogvédő, egykori szabaddemokrata politikus Kanadába ment. Talán politikai menedékjogot kér, talán nem, talán megkapja, talán nem, mindegy is. Föladta.

Maga mögött hagyta kudarcait, maga mögött szerelmeit, maga mögött törvényszerűen kudarcos életének apró darabjait, egy kacat itt, egy ott, egy sóhaj erre, egy arra, maga mögött hagyta annak reményét, hogy itt ki lehet törni a szegénysorból, maga mögött hagyta annak hitét, hogy az állam ezt elősegítheti, maga mögött hagyta annak illúzióját, hogy élhet a nyomorba született úgy, ahogy mások élnek. Nem élhet.

Szisszenő szavak maradnak mögötte, szitkok, a meg nem értés artikulálatlan hangjai.

Elrontotta. Elrontotta, de csak elrontani lehet, ha az ember valahogy, mégis, emberfeletti erővel kimászik a nyomorból, tanul, képezi magát, a pillanatra vár, hogy elmondhassa, rendszerszintűvé is lehet tenni a kitörést, lehet esélyt adni másoknak. És csak elrontani lehet, ha el is éri ezt a pillanatot, és elhiszi, hogy valóban megkapta rá a lehetőséget. Csak ronthat az ember, ha azt gondolja, hogy az egyedül üdvözítő az, amiben ő hisz, és ezért tűzön-vízen megpróbálja keresztülverni, nem törődve semmivel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mózsi bá
2012. február 05. 03:51
A Mohácsi mennybemenetele c. cikk kapcsán csak annyi jutott eszembe, hogy az elkövetője nyilván nem szokott borotvákozni, hisz ahhoz tükörbe kéne nézni. Az a legnagyobb baj, hogy ez az ember is tudja, mennyire álságos és ocsmány az, amit leírt. Mégis leírta. Nem török pálcát felette. Ő már megtette, csak képtelen bevallani...
Csubakka
2012. február 04. 07:02
Legalább megtapasztalja Kanada, mit is jelent a Mohácsi vész
Tanuki
2012. február 04. 06:34
Mohácsi és Horváth Aladár és még ki tudja hányan a tengerentúlról akarják megvédeni a magyar cigányok érdekeit, pedig a jogvédelem első lépése az lenne, hogy bizonyítsák, hogy ugyanakkora odafigyeléssel és helyes attitűddel a cigány gyerekekből álló csoport is elérhet olyan eredményt mint a hasonló körülmények között élő magyar társaik. A cigány gyerekek tényleges nevelésére nincs cigány tanár, aki megmutatná, hogyan kellene kezelni a problémákat, amik azokban az iskolákban rendre megjelennek ahol cigány gyerekeket iskoláznak be. Ez teszi a hazai cigány jogvédőket hiteltelenné. Ha megnézzük azokat akik ténylegesen próbálnak tenni valamit terepen azt látjuk, hogy ezek nagy része magyar. A végzett cigány pedagógus is menekül a saját fajtája elől, ahogy most Mohácsi tette. Gondolom tudják, hogy a kísérlet, hogy bizonyítsák, hogy az integráció megoldást hozhat a cigányok felemelésére halálra van ítélve, ráadásul nagyon rosszul fizet.
Lakinger
2012. február 04. 01:04
S ha a szegeny kanadaiakban nemi remenyt keltene a Malev-csod az utanpotlast illetoen,Viktoriank csak ennyit dudol nekik: http://www.youtube.com/watch?v=cavEiJfBQRE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!