Az idő dinamikája

2012. február 15. 10:22

A borkészítés, mint zenére inspiráló életforma, lassan feledésbe merül. Vagy mégsem?

2012. február 15. 10:22
Alkonyi László
Tokajwine.net

„A Borra-Való együttes és énekese, Almár Judit »városi teremtmények«. Nem a közös szüretek, gyermekkori iskolaévek hozták őket össze egy kis borvidéki faluban. Ettől azonban még zene-, s borfogyasztókhoz szólnak: örömöt és felszabadulást kínálnak hallgatóiknak, s egy hatalmas adag rácsodálkozást önnönmaguk számára. Rácsodálkozás a borra.

Azt hiszem, számukra a borzenélés – márha létezik e fogalom - a megismerés felé vezető út egyik formája. Muzsikájukban - saját szerzeményeikben is - határozottan megjelenik a népzene – a magyar, a balkáni, az ír -, a így világzenébe hajló hangzást teremtenek. Ami azonban számomra sokkal fontosabb: nem íróként közelítenek a borhoz, nem minősítik, ítélik, boncolják azt szét, mint egy ítész.

Nem foglalnak állást, nem elemzik társadalmi hátterét, nem számítják ökonómiáját. Mivel zenészek, azt az örömöt keresik, ami a borból, készítőjéből, fogyasztójából a felszínre törhet. Egy kicsit talán irigylem is ezért őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. február 23. 13:01
Engem igenis inspirált az együtt termesztés és az együtt borászkodás. A közös szüretek külön "aromát" adnak a termésnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!