Egy mondat a zsarnokságról

2012. január 13. 07:21

Ravaszabb, élhetőbb, örökebb, zsarnokságban élünk, a középszerűség diktatúrájában, és akkor még ehhez jön az orbánc, ez a végzetesen lemaradt és ávétó közkultúra.

2012. január 13. 07:21
Kornis Mihály
Népszava

„[I]tt zsarnokság van magában a lavórban, a szisztémában, a hivatalos politizálás kicsinyességében, a fantáziátlanságában, a kórusban bégetésben, a pártképzésben, a toborzásban és a színészekkel demonstráló önállótlanságban, hiszen nem is úgy van zsarnokság, mint az Illyés Gyula idejében, sokkal ravaszabb, élhetőbb, örökebb, zsarnokságban élünk, a középszerűség diktatúrájában, és akkor még ehhez jön az orbánc, ez a végzetesen lemaradt és ávétó közkultúra: népszavának lenni már a nevében is hazugság, ahogyan népszabadságnak lenni is az, olyan állat nincs, vagy magyarnemzet sincsen, mert a nemzet, az nem egyetlen népcsoporté, ha nemzet, benne van a szóban, ha még tudnánk magyarul, magyarhírlapnak lenni pedig annyi mint helyi trombitának lenni, a hír nem magyar, se svéd, se arab, csak hír, hahó, ébresztő: hol zsarnokság van, ott zsarnokság van, népszava, az is szem a láncban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2012. január 14. 09:08
Addig gyömöszölik a fejekbe, hogy nálunk zsarnokság van és fasiszták a vezetők, hogy a nép elhiszi. De felmerül az emberekben a kétely, hogy tényleg olyan rettenetes volt az eredeti hitleráj.
kalasnyikov
2012. január 14. 04:20
misi...vándorolj ki , adott hozzá mindened. Pénz-paripa-fegyver-kipa-kápói jellem.
gary_cooper
2012. január 13. 16:16
Ugye ez a Kornis az a Kornis-Kertész, aki azt merte mondani anno: Mi sokkal jobban gyülölünk titeket, mint ti bennünket? Sajnálom, ezt a lényt nem tudom embernek nézni.
Faqtya ezredes
2012. január 13. 15:53
Ezek mikor döglenek már meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!