És Képíró után mi lesz?

2011. május 10. 16:03

Akik szerint nincs megbocsátás Képíró esetében, fel vannak háborodva, ha a jobboldal kommunistázik.

2011. május 10. 16:03

„Azok, akik folyton jogról beszélnek, arról hallgatnak, hogy már Nürnbergben is visszamenő hatállyal ítélkeztek.

Képíró Sándor esetében is persze így akarnak, de itt az esetet súlyosbítja az, hogy 65 évvel ezelőtti tettek bizonyításáról lenne szó. De ez a kisebbik baj.

A nagyobb bajok egyike az, hogy akik szerint nincs megbocsátás Képíró esetében, fel vannak háborodva, ha a jobboldal »kommunistázik«. Vagyis azon, ha valaki említeni meri, hogy milyen eszme követői lelkét terheli több mint száz millió ember halála.

Az agg Képíró Sándor vádolása átlátszó. Nem másról van szó, mint az amerikai Norman Finkelstein - saját maga is» túlélők« gyermeke – által holokauszt-iparnak nevezett rendszer fogaskerekeinek kenéséről. Ugyanis a biznisz kifulladással fenyeget, ha nincs »ügy«. Amit kreálni kell amellett, hogy ma már a holokauszt-emlékezés is rituálévá vált, mint a Magyarországon máig meg nem jelent Peter Novick kolosszális munkája, A holokauszt Amerikában azt bemutatja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flashgordon
2011. május 10. 21:24
Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy Képíró miatt a szerbek is verik a tamtamot. Nekem az is érdekes, hogy elítélték még a Horthy rendszer alatt majd kiengedték. Háború után újra elítélték, de megpattant. Ezek szerint már ez a 3. rendszer, ahol úgy gondolják, hogy bíróság elé kell citálni. Persze, hogy pontosan mit csinált valószínűleg már nem fog kiderülni.
Winston Smith
2011. május 10. 20:54
Meg vagyok lepődve. Amennyiben az Ordosz műhely írásait szemlézni fogják rendszeresen, úgy a jövőben kénytelen leszek megköszönni a Mandiner blognak az elfogulatlanság irányába tett jelentős lépését. Vannak még gondok, pl. cikknek nem a legjelentősebb részét idézték ide, és még azért publikálnak páran a barikádon, de kezdetnek jó. A többit meglássuk.
sky.net
2011. május 10. 20:23
képírót biszku(és bűntársai) helyett szedték elő , csak hogy bemutassák a kettős mérce azért is él és élni fog...
emcsi
2011. május 10. 19:08
drieno 2011. május 10. 16:17 A wikipédia hivatkozás hibás. Az elítélés megtörtént, a 143. rendű vádlott volt Dr. Képíró Sándor. Ezt az ítéletet törölték. Nincs, nem létezik. Ez jogi alapkérdés, ha egyszer valakinek az ítéletét törölték, nem lehet fél évszázad múlva azt mondani, hogy de mégis. Remélem, ebben nincs vita, mert ha van, akkor nagy a baj. A mai tárgyaláson Zinner Tibor szakértő bírói felszólításra röviden ismertette az iratokkal kapcsolatos megállapításait. Ebből kiderült, hogy még az eredeti ítélet fellehetetlen, szerb és izraeli másolatai is aggályosak, de a törlés aggálytalanul és bizonyíthatóan megtörtént. A történelmi hátteret olvassa el, akit érdekel. Ha Dr. Képíró Sándort a mai események után nem beszámíthatónak nyílvánítják és így a pert beszüntetik, remélhetőleg a szakértői vélemények akkor is napvilágra kerülnek. Dr. Képíró Sándor nem követte el azokat a cselekményeket, amivel a jeruzsálemi iroda vezetője, Zuroff vádolja. Hiába fejtett ki nyomást Izrael, Göncz Kingának személyesen Peres, a nagykövetük ki tudja hányszor, attól még a hazugság hazugság marad. Képíró bácsi talán azért ilyen hosszú életű, hogy az igazság napfényre jusson ebben a manipulált, mocskos világban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!