Bakács tettére nincs mentség, de...

2011. február 09. 17:00

Vétke más megítélés alá esik, mint azé a kisnyugdíjasé, aki a közértben tejet, vajat, felvágottat csúsztat a szatyrába.

2011. február 09. 17:00

„A lopásra, pláne Bakács tettére nincs mentség. Ő újságíróként, közéleti emberként, exponált figuraként, média személyiségként, bizonyos keresztény és liberális eszmék harcos hirdetőjeként követte el tettét, nemrég nemzetközi figyelmet kiváltó gyűlések szónoka volt, jelentős intézményeket képviselt, fontos ügyekért harcolt. Mint folyamatosan a nyilvánosság előtt szereplő embernek,  azt is tudnia kellett, hogy vétke más megítélés alá esik, mint azé a kisnyugdíjasé, aki a közértben tejet, vajat, felvágottat csúsztat a szatyrába, vagy azé a no-name kutatóé, tanáremberé, pályakezdő értelmiségé, aki a kabátja alatt fontos és számára megfizethetetlen szakkönyvet próbálna kicsempészni egy könyváruház detektorai között.

Vajon ez utóbbi esetekben is ilyen dühödt, kárörvendő, világnézeti-ideológiai indíttatású foglalkozás- és értelmiségellenes felhördülés lett volna a reakció, vagy szociális alapú szánalom és bizonyos fokú megértés kísérné a tett (megélhetési bűnözés) morális megítélését? Nem könnyű a kérdés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2011. február 09. 18:04
Bakács mitől értelmiségi?Hacsak attól nem,hogy azt gondolja és mondja magáról.
Vizigót
2011. február 09. 17:29
Kedves Mandiner, látom ti is valljátok a következőt: Repetitio est mater studiorum
Google
2011. február 09. 17:22
Lehet, nem is először teszi, csak most ezzel a mutatványával éppen lebukott. Nem tudom elhinni, hogy aki egyik nap úgymond fontos ügyekért harcol, az a következő napon lop. Csak ha nem valamilyen különleges anyagból gyúrták őt is, a mozgalomban ilyesmivel lehet előrejutni.
pityesz74
2011. február 09. 17:17
"értelmiségellenes felhördülés lett volna a reakció"Sebők úr ezzel azt akarod mondani hogy az értelmiséget hagyni kell lopni?!Na elmész te a büdös p...ba!Bakács olyan messze van az értelmiességtől mint te a tisztességes pártatlan tájékoztatástól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!