Jogfosztottak jogfosztása

2010. december 14. 17:52

Azt tudjuk, hogy a politika cinikus. De a színjátékban nem kötelező a romlottságot a lealjasulásig fokozni.

2010. december 14. 17:52

Könnyekkel gyászolt barátom, Furmann Imre 2001-ben hozta életre, és szakmailag évekig irányította az Igazságügyi Minisztérium jogsegélyszolgálataként működő Roma Antidiszkriminációs Hálózatot, amely olyan ügyekben nyújt jogi képviseletet, amelyekben az embert származása miatt érte joghátrány. Harminc ügyvéd várta az ügyfeleket - természetesen ingyen - minden héten az ország ötvenöt településén. Jogi tanácsadásra, iratszerkesztésre, diszkriminációs ügyben perindításra, bíróság és egyéb hatóság előtti képviseletre. Azt, hogy mekkora szükség volt a munkájukra egyetlen szám is bizonyítja: 12652 ügyben segítettek a cigányoknak. A forradalmi kormány úgy döntött, hogy ezt a hálózatot december 31. napjával megszünteti.

Olyan emberek egyetlen reménységét, akik végképp nem tudják magukat képviselni sem a többségi társadalommal sem a hatalommal szemben.
Egy olyan kormány teszi ezt, amelyik hamarosan az EU elnöke lesz. Miniszterelnöke már hetek óta arról szónokol, hogy legfőbb feladatának az európai cigánykérdés megoldását tekinti.

Azt tudjuk, hogy a politika cinikus. De a színjátékban nem kötelező a romlottságot a lealjasulásig fokozni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2010. december 15. 13:12
"A szűk rasszista agyadban csak az ősemberi életmódot folytató cigányok léteznek." --------------------------------------------------------------------------- Figyelemreméltó a kritikádat, amely kellő éllel megfogalmazott véleményemet bírálja, részben egyetértek! DE! Egy adott etnikum, amely térben és időben különböző szociológiai rétegekre és szubkultúrákra bomlik, de évszázadok óta egy tőle élesen különböző szellemi és tárgyi kultúrába ágyazva él, ott bizony fel kell vetni ezen etnikum értelmiségi , vezető rétegének felelősségét! NÉZZÜK! Mi történt a cigánysággal 42 év alatt? * Biztosítva volt az iskoláztatás? A válasz: Igen! * Biztosítva volt a foglalkoztatás? A válasz: Igen! Méghozzá kötelező jelleggel! * Volt-e lehetőség ingyenes állami lakások kiutalására? A válasz igen! Minden becsületes, munkából élő, munkahellyel rendelkező nagycsaládos cigányember lakáshoz juthatott! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! 42 esztendő igen hosszú idő volt! A cigányság rövid generációs intervallumát és óriási szaporodási rátáját alapul véve, egy történelmi korszak. A „kizsákmányolás mentes” szocializmus 42 éve alatt és az ezt követő polgári demokrácia közel húsz éve alatt legalább négy cigány generáció nőtt fel. Ezek a cigány nemzedékek ( bár van közöttük számos tehetős vállalkozó), mind a mai napig képtelenek arra, hogy saját szociális és kulturális intézmény hálózatukat megszervezzék. Képtelenek voltak arra, hogy három emberöltő alatt kineveljék saját műszaki és humán értelmiségüket. Az a vékony értelmiségi réteg, amely a többségi (nem cigány) társadalom emberfeletti segítségével és türelmével kialakult, két utat választott magának. Vagy teljesen hátat fordított saját „népének”, félve attól, hogy mint a mocsár, magába nyeli és visszahúzza, vagy mint a cigány etnobiznisz résztvevője, megélhetési cigány fajvédővé vagy politikussá vált, úgy hogy egy percig sem vállalna valós életközösséget védenceivel. Remélem ezzel a kiegészítésemmel elfogadod kritikámat!
mr.Marcang
2010. december 15. 11:50
"nem kötelező a romlottságot a lealjasulásig fokozni. " Te megtetted, neked sikerült. Visz már az ördög. Gratula.
de karatna
2010. december 15. 11:48
Tisztelt nagyérdemű! Több száz éves társadalmi és részben település történeti tapasztalat jelölte ki a cigányság integrációjának módját és helyét Magyarországon! Ez pedig mindig a falú szélén volt és minden esetben limitált demográfiai mértékben! A cigányság generációs kézműves és egyéb rá jellemző tevékenységét a helyi közösségek a területi és társadalmi munkamegosztás során úgy tudták hasznosan beintegrálni, hogy ehhez magát a cigányságot, mint a magyartól teljesen idegen ösztönvilágú és anyagi, szellemi kultúrájú, homlokegyenest más etnogenezisű populációt nem kellett , -- a cigányság akarata ellenére--, sem asszimilálniuk, sem pedig integrálniuk. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy ez LEHETETLEN! Egy populációt egy szubkultúrát, amelyet közel ötszáz év óta nem lehet integrálni, azt nem is szabad! "Ha a gardróbunkban található ruhadarabjaink közül évekig nem hordunk dolgokat, azt már nem érdemes sem tárolni, de legkevésbé sem rakosgatni!" Itt pedig nem évek, hanem évszázadok teltek el! Ha a civilizáció, a környező társadalmi hatások egy adott etnikumra képtelenek évszázadok alatt olyan hatást kifejteni, hogy az kialakítsa saját szociális és kulturális intézményrendszerét, kinevelje saját értelmiségét, ott fel kell hagyni a kísérletezgetéssel. Fel kell hagyni, mert ez rengeteg pénzt és energiát elvesz a befogadó, többségi társadalomtól. A kérdést másképpen, geopolitikai módszerekkel kell megközelíteni! Oly módon, hogy az adott etnikum etnogenezisét, kulturális gyökereit, tradícióit a legmesszebbmenőkig figyelembe vegye és egykori eredeti környezetébe próbálja számára kialakítani jövőbeli társadalmi és gazdasági mozgásterét!
wartog
2010. december 15. 07:34
Abszolúte hazug cikk.Erre találták ki az Ombudsmani irodákat tbk.Annál is inkább mert egy ismerősöm engem kért meg segítenék-e neki a beadványa megírásában. Korrektül kezelték központilag, utánanéztem.Nem mintha rajonganék a cigányokért, de ami igazság az igazság és kötelező, mindenkinek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!