Gyilkosok és cinkosok

2010. augusztus 16. 12:17

Hiszen csak cigányokat lőttek. Maholnap aztán sorra kerülhetnek a melegek, a muzulmánok, az MSZP-sek vagy a szőkék. Netán a zsidók és a vegetáriánusok.

2010. augusztus 16. 12:17

„Persze, persze, már megint sarkítok, nem lehet garantálni manapság semmit sem teljesen, hiszen akkor bűnözés sem lenne. Viszont minden társadalomban van egy közhangulat, egy légkör, amely sugallja az embereknek, mit milyen mértékben lehet büntelenül elkövetni, s ez a közhangulat még arról is tanúskodik, mennyire vannak a társadalom elvei, erkölcsei összhangban a hatályos törvényekkel. Pl. a szociban sem volt törvényes dolog lopni, de ha valaki az államtól lopott, nem számított erkölcsileg teljesen elítélendőnek, hiszen jó betyárként az emberektől lopó államnak, vagyis az ellenségnek okozott kárt.

A társadalom tagjai a törvények ismeretében is hajlamosak bizonyos tettek fölött szemet hunyni vagy épp huncutul összekacsintani. A cigánygyilkosságok heteiben is kacsintgattak elegen, van a magyarok között elég fasiszta! Hiszen csak cigányokat lőttek... Maholnap aztán sorra kerülhetnek a melegek, a muzulmánok, az MSZP-sek (irodáikra dobtak már Molotov-koktélokat) vagy a szőkék. Netán a zsidók és a vegetáriánusok. És így tovább. Meddig kacsintgat még a magyar - s vele együtt a határon túli magyar - társadalom, illetve annak egy része?! Amíg maga is sorra nem kerül?

Elítélnek, bebörtönöznek majd négy-öt személyt. És aztán? Változik valami? Változnia kellene. Mitől? Attól, ha tudatosítjuk, hogy mindenki felelős, aki hozzájárult a cigánygyilkosságokat erkölcsileg el nem ítélő közhangulathoz, a felmentő, megengedő flegmasághoz, oda nem nézéshez, lényegtelenítő magatartáshoz. Hogy minden politikus, aki cinizmusával hagyta elfajulni a dolgokat, megerősödni a szélsőjobbot és annak nyilvános uszítását, hogy minden egyes ember, aki cinkosan hallgat, süketséget színlel, netán egyetértően bólint, amikor valaki nagy hangon faji vagy nemzeti alapon negatívan megkülönböztet valakit, igenis részben felelős a gyilkosságokért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2010. augusztus 17. 11:19
Kiknek a cinkosa, kiknek a gyilkosa ez amocsok?
atila68
2010. augusztus 17. 08:43
Kedves Ardamica! Megvilágosodtam! Te ilyen humoralista lehetsz, mert komolyan ilyen címmel senki nem publikál: "Tudományos imaglossza a sátán csábítása és az MKP veresége közötti összefüggésekről " (szerző: Ardamica Zorán 2010, június 13 - 14:57 parameter.sk)
morfondír
2010. augusztus 16. 21:59
"Angliában a sikeres, nagy magánpraxissal működő orvosok nagyszámban indiaiak." Megjegyzés (inkább kiegészítés): Az indiai orvosok a legnagyobb stréberek, kétszínűek, aljasak. Vigyázz, ha indiai kollégád van. Félelmetes genyók!!! Információ: első kézből.
j1980
2010. augusztus 16. 20:09
Mond csak Zorán! Ki a faszom szúrt szíven sportolót? Ki erőszakol és öl meg idős asszonyt? Ki rabol téged ki az aluljáróban? Ki fogja kirabolni a gyerekedet az iskolában? Te barom ! Amúgy meg hogy nézel ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!