Harc, sereg nélkül

2010. január 07. 10:24

Az MDF elnöke bizonyította, hogy képes nem patyolattisztaságú, viszont hatékony módszerek bevetésére.

2010. január 07. 10:24
Az MDF-et már nagyon sokszor és nagyon sokan temették, ám Dávid Ibolyának valami sajátságos érzéke van ahhoz, hogy olyan embereket állítson maga mellé, az előző ciklusban például Boross Pétert, most Somogyi Zoltánt, akik komoly truvájokra képesek, és valamit mindig kitalálnak arra, hogy miként lehet mégis átlépni a küszöböt (ilyen „találmány” az újra felfedezett Bokros is). Ráadásul az MDF elnöke is bizonyította, hogy ha kell, képes olyan módszerek bevetésére, amelyek nem patyolattisztaságúak ugyan, viszont hatékonyak: szó nélkül kizáratja a pártból az ellene ütőket.

A Dávid Ibolya mögött állók most Bokrosra akarják hangolni a pártot, mint az egyetlen olyan személyiségre, akivel van esélyük, így kerültek a pártelnöki erőtérbe olyan liberális-konzervatív személyiségek, Debreczeni József vagy Roszik Gábor például, akik többé-kevésbé hitelesen állhatnak a listavezető mellé. Kérdés, hogy számoltak-e a spin doctorok a párttal magával, amelynek pozícióban lévő tagjai meglehet, kiállnak az egyetlen esélyt jelentő Bokros mögött, ugyanakkor követelik a maguk jussát is azért, mert ők voltak ott akkor, amikor a Fidesz Dávid Ibolyával törölte föl a padlót – képviselői helyeket akarnak. Csakhogy abból siker esetén is kevés lesz, és éles, korántsem lefutott küzdelem várható a még kiadó helyekért.

Tóth Ákos: Harc, sereg nélkül (Nol)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2010. január 07. 11:52
igen igen igen! éljen Bokros Lajos, és a forint csúszó leértékelése! azok a régi szép idők! éljen éljen! éljen a normális magyarország! végre teljesül a régi vágyam: Bokros Lajos miniszterelnök Dávid Ibolya köztársasági elnök (ugye, NŐ az esély) Herényi meg mehet polgári titkosszolgálatokat felügyelni, és akkor majd azt hallgat le akit akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!