Nincs méltányosság: kizárták a legősibb kupából a magyar válogatott angol klubját

2023. november 23. 11:27

Az idei szezonban nem lesz esélye FA-kupát nyerni a Barnsleyval a magyar válogatott Callum Stylesnak, miután a szövetség kizárta a klubot a kiírásból.

2023. november 23. 11:27

November elején 3–3-as döntetlenre végzett egymással a magyar válogatott Callum Styles csapata, a harmadosztályú Barnsley és a ligán kívüli Horsham FC az FA-kupában (Styles végigjátszotta a találkozót). Döntés hiányában, a kiírás értelmében, újrajátszás következett – a kiscsapat dél-angliai otthonában, ahol ugyan hamar lerendezte a nyitott kérdéseket a vendégcsapat, már fél óra után három góllal vezetett, végül mégsem örülhetett. A meccs időpontjában Styles a magyar válogatottal készült a szófiai Eb-selejtezőre.

A pályán kivívott továbbjutás ellenére az angol szövetség (FA) kizárta a Barnsleyt a világ legrégebbi sorozatából, 1872-es alapítású FA-kupából, miután a „visszavágón” a klub színeiben jogosulatlanul lépett pályára egy játékos. A Barnsley elismerte a hibát, a Horsham pedig folytathatja a sorozatot a Sutton United ellen a következő körben.

Érdekesség, hogy november elején a spanyol Király-kupából a korábbi Fradi-kedvenc, Myrto Uzuni klubját, az élvonalbeli Granadát zárták ki hasonló okokból, az egyik játékos jogosulatlan szereplése miatt.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!