Balhé az MMA-gálán: angolul békét, csecsenül fegyvert kért Palesztinába a ketrecharcos (VIDEÓ)

2023. október 24. 13:00

Nem volt a helyszínen tolmács, így nem értették Hamzat Csimajev szavait.

2023. október 24. 13:00

Szombat este tartották az Ultimate Fighting Championship abu-dzabi gáláját, ahol Hamzat Csimajev csecsen származású svéd ketrecharcos győztes mérkőzése után az izraeli háborúról beszélt. Mint mondta, „nem volt boldog” a ketrecben, mert „nem jó látni, ahogy gyerekek halnak meg”.

Muszlimok, keresztények, zsidók, nem számít. Éljünk együtt ezen a világon. Legyünk boldogok!”

– hangoztatta angolul Csimajev.

Azért fontos kiemelni, hogy angolul, mert ezt követően csecsenül is szólt, amit csak később tudtak lefordítani, hiszen a helyszínen nem volt tolmács. Azonban amit mondott, az később nagy port kavart:

„Főnök, nem nehéz itt lenni a ketrecben, és érted harcolni. De ha engedélyt adsz rá, akkor én leszek az első, aki Palesztinába megy, isten szerelmére, adj fegyvert, hogy Palesztinába mehessek! Esküszöm, engem nem úgy neveltek, hogy rövidnadrágban harcoljak. Hűséget esküdtem a vezetőnknek, és esküszöm, ha engedélyt ad rá, akkor én vagyok az, aki kész odamenni [Palesztinába] és kész meghalni. Nem féltem a saját életem, de féltem saját muszlim testvéreim életét” – fogalmazott Csimajev, aki minden bizonnyal Ramzan Kadirovot szólította meg.

Mutatjuk a kapcsolódó felvételt:

 

Nyitókép: Giuseppe CACACE / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barnabás.N
2023. október 26. 18:46
Csak igazi iszlám harcosként viselkedett, követve Hadiszt: "Allah Prófétája mondta: a háború megtévesztés" https://hadithcollection.com/sahihbukhari/sahih-bukhari-book-52-fighting-for-the-cause-of-allah-jihaad/sahih-bukhari-volume-004-book-052-hadith-number-268
Hohokam
2023. október 24. 20:42
Tipikus muszlim taqqiya.
MaBaker
2023. október 24. 16:45
Ha fordított lenne a helyzet és zsidó lenne a fazon, hősként ünnepelnék
Akitlosz
2023. október 24. 16:28
Muzulmán női ketrecharcos nincsen? Érdekes lehet a sportfelszerelése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!