Elődöntős a férfi párbajtőrcsapat

2022. július 22. 12:31

A dél-koreaiak legyőzésével legjobb négy közé jutott a magyar férfi párbajtőrcsapat a kairói vívó-világbajnokságon.

2022. július 22. 12:31
null

A Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor összeállítású együttes a csütörtöki nyitányon az észteket és a portugálokat is magabiztosan győzte le, ezzel biztosította helyét a negyeddöntőben. 

A pénteki folytatásban a dél-koreaiakon keresztül vezetett az út az elődöntőbe, és bár a 12 tusos győzelem könnyű mérkőzést sejtet, korántsem volt az. Az első három párban Siklósi, Nagy és Koch is kikapott egy találattal, de aztán két magyar győzelem következett: Siklósi 5-3-ra verte Kvon Jung Dzsunt, majd Koch 5-2-re a Rio de Janeiróban – Imre Géza legyőzésével – olimpiai bajnok Park Szang Jungot.  

Ezután Nagy 4-2-re alulmaradt Szon Te Dzsinnel szemben, így 21-21-ről indult a harmadik kör. Az általában az ázsiaiakra jellemző koncentrált vívást ezúttal a magyarok magasabb fokon mutatták be, Koch megint kitett magáért, 5-2-re nyert Kvon ellen, majd Siklósi 2-1-re győzte le Szont. Nagynak utolsóként négytusos előnyt kellett megőriznie, ami nem tűnt könnyű feladatnak.

Park folyamatosan ment előre, de a magyar párbajtőrözőt ez nem zavarta, sorra villant fel a zöld lámpa, ami az ő pontjait jelezte. A szokásos forgatókönyv alapján lezajló záróasszót végül 17-9-re nyerte meg.  

A fináléért a magyarok a franciákkal fognak vívni.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. július 22. 15:35
Koszonjuk a csillogo ezustot Fiuk !
beatrix8642
2022. július 22. 13:04
Gratulálunk fiainknak és persze a lányainknak is! Büszkék vagyunk vívóinkra! Természetesen örök igazság, hogy a magyar lányok a legszebbek a világon, a fiúk a legélesebb agyúak és jóképűek!
Csak egyszerűen
2022. július 22. 13:00
Gratulálok! Hajrá fiúk!
csjanos
2022. július 22. 12:51
HAJRÁ MAGYAROK....délkórea vívó nagyhatalom lett...mint mi voltunk korábban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!