Sétával és kerékpáros túrával emlékeznek '56 helyszínein

2012. október 17. 12:42

A Budapesti Aszfaltprojekt sétával és biciklis túrával emlékezik meg '56 eseményeiről a főváros forradalmi helyszínein.

2012. október 17. 12:42

A Mítoszok helyett - '56 címet viselő programban három sétát és egy városi biciklis túrát szerveznek, Eörsi László történész mítoszoszlató túráira bárki jelentkezhet – olvasható a Totalbudapest.hu-n.

Az érdeklődők a forradalom azon helyszíneit látogathatják meg, ahol a forradalom legfőbb eseményei zajlottak, de a vezetők elkalauzolják a résztvevőket olyan helyekre is, amelyek a forradalom utóélete szempontjából váltak jelentőssé. Az egyes helyszíneken szó lesz a legfontosabb politikai döntésekről, a harcokról, de arról is, hogy hol és milyen szerepet töltöttek be 1956 legismertebb szereplői, közöttük Tóth Ilona és Mansfeld Péter – írják.

A szervezők három sétaútvonalat is szerveznek, a negyedik napon pedig biciklire ülve a résztvevők átfogó képet adnak a forradalom legfőbb eseményeiről. Az első sétán a Bem József szobortól a Széna térig vezetik majd a résztvevőket, ahol egyebek mellett az akkoriban a tetőkről lövöldöző orvlövészek „munkáját” is rekonstruálják majd a szervezők. A második séta alkalmával a Blaha Lujza téren lesz találkozó, hogy Eörsi László a Köztársaság térről meséljen és fény derüljön a nem létező kazamatarendszer valódi történetére. Harmadik alkalommal a forradalom utolsó védőbástyájára, a Corvin közre és az ott harcoló „pesti srácokra” emlékeznek a szervezők. A séta időpontjai: október 20., 21., 22. és 23., az indulás minden nap 10 óra. 

Bővebb információ és jelentkezés a bupap.hu oldalon.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!