Hódítanak a vertikális farmok Amerikában

2021. június 03. 19:17

Az Upward Farms vízművelést és hidroponikát (növények termesztése talaj helyett tápfolyadék segítségével) kombináló vállalat három vertikális farmot nyitott meg Greenpoint, Brooklyn és New York városaiban.

2021. június 03. 19:17
null

A vertikális gazdálkodásról érdemes tudni, hogy mivel a növények tápanyagaikat a talajvízből nyerik, talaj felhasználása nélkül termesztik őket, magasan felpolcolva.

Az új létesítmények a vállalat következő generációs technológiáját használják fel, mind a termesztésben, mind a kutatás és fejlesztésben. A végpontok közti automatizált műveletek az USDA Certified Organic platformján keresztül történnek, így ők az egyetlen hivatalosan elismert organikus vállalat az egész északkeleti régióban. Ide tartozik a Monterey Bay Aquarium Seafood Watch „Best Choice” besorolású halászterület is, ahol fenntartható módon higany, antibiotikum és hormonok alkalmazása nélkül tenyésztik a csíkos sügéreket.

Jason Green, az Upward Farms vezérigazgatója elmondta:

Az Upward Farms új létesítményeiben magasabb hozamot, betegségekkel szembeni ellenállóképességet, biztonságot és fenntarthatóságot biztosítunk egy olyan platformon, mely éghajlattól függetlenül a világ minden táján telepíthető. A világjárvány kiemelte az ellátási láncok megerősítésének fontosságát, hogy az átláthatóság, biztonság és hatékonyság érdekében lokálisabbak legyenek. Nem mellesleg a lokalizált termékek élelmiszerbiztonsági szempontból is kifejezetten fontosak.

Növekvő igény a biotermékek iránt

Mivel a fogyasztók egyre jobban vonzódnak a friss biotermékek és az online élelmiszervásárlás iránt, az Upward Farms folyamatosan szélesíti kínálatát, a helyben termesztett mikrozöldek minőséget és méretezhetőséget szem előtt tartva.

Az Organic Produce Network adatai szerint az amerikai biotermékek értékesítése 2020-ban 14 százalékkal nőtt az előző évhez képest, megelőzve a hagyományos termékek iránti igényt is. Idáig mintegy 150 millió dollárt sikerült begyűjteniük olyan befektetőktől, mint a Prime Movers Lab és a Tribe Capital, valamint különböző élelmiszer és mezőgazdasági termékekkel foglalkozó befektetőktől is. 

Vállalatuk további növekedésre számít a mikrozöldek iránti igény szempontjából, ami nem csoda, hiszen nagy mennyiségben tartalmaznak C- és E-vitamint, béta-karotint, antioxidánsokat és olyan ásványi anyagokat, melyek szervezetünk építőköveiként szolgálnak.

A cikk szerzője Pál Fanni.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!