Miben is különbözik a digitális jüan a bitcointól?

2020. február 20. 10:06

A kínai jegybank szerint a digitális valuta nem lesz alkalmas spekulációra.

2020. február 20. 10:06
null
Takács Zsolt

A digitális valuta értékével nem lehet spekulálni – jelentette ki a Kínai Jegybank (PBoC) igazgatóhelyettese, Mu Changchun. Mu szerint a Bitcoin és a digitális jüan közötti legnagyobb különbség a spekuláció lehetősége, ráadásul a digitális jüan nem függ valutakosaraktól – tette hozzá.

Kína új nemzeti digitális valutája kétlépcsős rendszerben fog működni,

amelynek főszerve a Kínai Jegybank lesz, a központosított rendszer második szintjén pedig a különböző kereskedelmi bankok állnak majd.

A PBoC novemberben jelentette be, hogy háttérbe akarja szorítani a nagy értékű készpénzügyleteket egyes tartományokban, de Mu elmondása szerint a digitális jüant nem azért hozták létre, hogy kivégezzék a papír jüant, inkább csak kiegészítésként szolgál.

Kína minél előbb be akarja vezetni a nemzeti digitális valutát, hogy nyomást helyezzen az Egyesült Államokra – írja a Cointelegraph. A tesztelésben négy bank és olyan szereplők vesznek részt, mint például a China Telecom.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
joefoo
2020. február 25. 10:38
"nyomást helyezzen az Egyesült Államokra" Inkább azt írják, hogy kihívója legyen a dollárnak. Nem mindegy.
olajfa1
2020. február 24. 20:02
Szóval a kínai digitális jüant a Kínai Nemzeti bank felügyeli... míg a "bitcoin"-t senki sehol msem felügyeli... vagyis "az csak úgy van"... vagy nincs... Mint Hofi a Hortobágyi délibáb nézőknek: "látod? nem látod? NALÁTOD!"
Nehidd El
2020. február 24. 11:33
Félrevezető a cím, a "Miben is különbözik..." azt sugallja, hogy nem lesz különbség, pedig sem az itteni idézetben, sem az eredeti cikkben nincs ilyesmire utalás, az alkalmazott technológián kívül minden más lesz, ha jól értem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!