Európai Makro(n)gazdaságtan

2017. október 07. 18:22

Vajon lesz egy közösen kialakított menü, amelyből mindenki kedvére válogathat? Nagy kérdés, hogy mit tartalmaz majd ez a menü.

2017. október 07. 18:22
György László

„Macron azt is kimondta, hogy többsebességes, nem pedig kétsebességes Európában gondolkodik. Vajon ez azt jelenti, hogy lesz egy közösen kialakított menü, amelyből mindenki kedvére válogathat? Nagy kérdés, hogy mit tartalmaz majd ez a menü. Kialakításában remélhetőleg nagy szerepe lesz a visegrádi együttműködésnek is, és akkor még akár jól is járhat térségünk a többsebességes Európával. De ha a már megismert logika szerint alakulnak az események, hogy elénk teszik a Michelin-csillagos menüt, majd padlizsános lecsót tálalnak, akkor ebből nem lesz egységes, mélyen integrált, hatékony Európa, hanem csupán a magországokat szolgáló, Európa centrumra és félperifériára való megosztását fenntartó tőke- és munkamegosztási rendszer.”

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. április 27. 09:24
Macron olyan mint Gyurcsány egy túlmozgásos, idegbeteg fráter akiből kezdetben hetente, aztán naponta, végül majd óránként bugyognak a "világmegváltó ötletek" ezzel leplezendő, hogy halvány fingja sincs arról mit kéne csinálni, ha már az öregecskedő feleséggel sem bír mit kezdeni.
istvánkeve
2017. december 25. 19:09
". . . amihez költségvetést is kapna . . ." Úgy gondolom, hogy ez a lényeg: a "szolidaritás", értsd "Haftungsunió" már túl kevés a szétmáló déleurópai (Club-Mediterrane) gazdaságok számára, már a "müködési költségeket" (Transferunió) is ki kellene valamilyen alibicimkével kihúzni az Észak-EU államok gazdaságából.
Antigoné
2017. november 20. 20:32
Jó esetben. Ez a Macron egy szélhámos.
repulok
2017. október 25. 17:32
A Mandin Sorosos plakát, ne már, minek ide?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!