A kis jégkorszak üzenete a nagy felmelegedés korának

2024. január 17. 22:12

A legutóbbi klímaváltozás kivételes teljesítményre sarkallta az európai embert kézzelfogható tervek és célok hiányában is. Bár a mélyreható változásokat akkor a polgári középréteg indította el, a mai liberálisok posztmodern álmainak betehet a felmelegedés – állítja egy reneszánsz német filozófus.

2024. január 17. 22:12
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

2023 karácsonyára izgalmas és hiány­pótló könyvvel lepett meg a Brain Bar csapata. Hogyan alakulnak át a társadalmak, ha változik a klíma? Philipp Blom 1970-es születésű német történész, filozófus, filmes és fordító. Szerzői sokoldalúságára jellemző, hogy történeti munkái mellett regényeket, borkalauzt és operalibrettót is jegyez, műveit tizenhat nyelvre fordították le, cikkeit pedig a legolvasottabb világ­lapok közlik. A Bécsben élő Blom egy évtizede foglalkozik azzal, milyen kulturális és politikai változások elé néz az emberiség az éghajlatváltozás következtében. Amikor a világ kifordul a sarkából című kötete hét esztendő után végre magyarul is megjelent.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. január 18. 09:57
Csak azt nem értem, hogy minimális természettudományi ismeret háttér nélkül, hogy lehet érdemben nyilatkozni az éghajlatváltozásról? Igaz, a felkent szakemberek is képesek jópénzért az ellenkezőjét állítani annak amit tudnak!
zsolti123
2024. január 18. 00:56
Tele van pongyolasággal már ez a kis részlet is. Vajon mit hoz ki belőle?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!