Két új ZX Spectrum jelenik meg idén

2016. június 13. 09:00

Annyira feltámadt a ZX Spectrum, hogy rögtön két változata jelenik meg idén: a ZX Spectrum vega+ és a ZX Spectrum Next.

2016. június 13. 09:00
Admin

Teljes gőzzel pörög a retro konzol- és számítógépfront, olyannyira, hogy az 1980-as évek imádott ZX Spectrumának nem is egy, hanem két topmodern változata jelenik meg 2016-ban.

Egy generáció nőtt fel a televízióra kapcsolható eredetin, ők soha nem felejtik, számukra a legjobb hír, hogy 100 fontért jön Sir Clive Sinclair beépített 4:3-as LCD-képernyős (és a nosztalgia jegyében televízióval is összeköthető) ZX Spectrum Vega+ gépe, ezer szintén beépített klasszikus játékkal (és a cég összes, kb. 14 ezer játékával kompatibilis). Más játékok mikro SD-kártyával tölthetők fel rá.

A Sinclair cége, a Retro Computers által levezénylendő fejlesztésre és a továbbiakra ugyanúgy Indiegogo közösségi kampánnyal gyűjtöttek anyagiakat, mint a 2015-ös Vegára, és ezúttal még nagyobb sikerrel jártak: annyira tetszett az ötlet, hogy az érdeklődők 367 százalékkal túltámogatták a régi-új konzolkirályt.

A ZX Spectrum legújabb és legmodernebb, agyonturbózott változatát, a Nextet a SpecNext Ltd. londoni gyártó dolgozta ki. A külső designt ugyanaz a Rick Dickinson jegyzi, mint a Vega+-ét, míg az elektronika a brazil Victor Trucco munkája. A stílus és a billentyűzet a Vega helyett a Spectrum+ modernizált változata, játékokat viszont nem építettek be. SD-kártyája az összes eredeti ZX Spectrum változattal kompatibilis.

Néhány specifikáció: Z80 3.5Mhz processzor, 512Kb RAM memória, DB9 joystick port, GPU/1Ghz CPU/512Mb RAM.

Welcome back to the golden eighties…

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2016. június 13. 17:37
Van benne egy 1GHz-es proci is. "Néhány specifikáció: Z80 3.5Mhz processzor, 512Kb RAM memória, DB9 joystick port, GPU/1Ghz CPU/512Mb RAM."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!