HUM∀NS: látogatás egy robotgyárban

2016. február 11. 12:28

Robotok dolgoznak lassan mindenhol, a legtöbb esetben nem antropomorf megoldásokat alkalmaznak, kivéve a szexiparban. A RealDoll hiperrealisztikus szilikonból készült és mesterséges intelligenciával működő szexrobotokat gyárt, melyek darabjai 5000 dollárba kerülnek. A robotgyár kulisszatitkaiban pillanthatunk most bele, mennyire bonyolult és nehéz emberhez hasonló gépet készíteni.

2016. február 11. 12:28

A Real Future sorozatban a technológia és a társadalom kapcsolatát vizsgálják, ennek a hatodik részében került sor a robot gyárlátogatásra. Matt McMullen gyára San Marcosban található Kaliforniában, 20 éve dolgozik a robotos projektjén, aminek a célja az emberi interakció, a szociális háló és a biotechnológia összeházasítása, ennek az eredménye a szexrobot projekt tulajdonképpen. Cége az Abyss Creations, aminek a terméke a RealDoll, a robotok különböző színben, méretben és formában készülnek, mindenben megpróbálják leutánozni teremtőjüket az embert.

Maga ez a robotkészítés nem sokban különbözne a guminőgyártástól, de McMullen remek programozó is egyben, így a RealDoll robotjai mesterséges intelligenciával is el vannak látva, hogy minél jobban hasonlítsanak az emberekhez. Külön személyiséget is programoz beléjük, beszélnek a gazdájukkal, romantikus módon viselkednek (flörtölnek és csábítanak) és okos társalkodónőként is tudnak viselkedni. Nem csak szexuális aktusra tervezte őket, hanem igazi társként is lehet szeretni őket, úgy mint a háziállatainkat, csak a robot után nem kell almozni és nem esznek sem ürítenek. A szilikon pedig még a gazdáját is túléli.

A McMullen robotjaiba épített MI képes fejlődni is, a gazdája érzelmei alapján próbál alkalmazkodni. Persze nem éri még el az Ex Machina filmben látott robotnő szintjét, de beszél és többféle érzelmet is képesek kifejezni. Majdnem olyan, mintha élnének mondja a tervezőjük, de ő is tudja még van mit tökéletesíteni a gépeiben.
 

A filmben betekintést kapunk, hogyan működik a robotgyár és azt is megismerhetjük kik azok az emberek, akik egy hús és vér társ helyett egy robotot választanak szexpartnernek. Aki látta a
HUM∀NS című robotos sorozatot és az eredeti svéd Real Humans változatot is megértheti ezeket az embereket. Pszichológusoknak, szociológusoknak és magányos online újságíróknak kötelező a film megtekintése.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!