Droidot karácsonyra?

2015. december 23. 07:10

Nem álom, hanem valóság, hogy a Star Wars: Az ébredő erő droidja beköltözzön a karácsonyfa alá. A Sphero BB-8 ugyanis tényleg létezik működő robotként, igaz sokkal kisebb, mint a filmben látható példány. De ami a lényeg, ez is gurul és a BB-8-at itt a kornak megfelelően okostelefonnal vagy táblagépünkkel tudjuk irányítani.

2015. december 23. 07:10
Nitish Kulkarni

 
A Sphero BB-8 ugyanis tényleg létezik működő robotként, igaz sokkal kisebb, mint a filmben látható példány. De ami a lényeg ez is gurul és a BB-8-at itt a kornak megfelelően okostelefonnal vagy táblagépünkkel tudjuk irányítani. Autonóm módon viselkedik (mint egy macska), mintha lenne személyisége, hiszen a saját feje után megy, amikor felfedezi a lakásunkat, a mi galaxisunkat, legyen az panel vagy lakóparki loft esetleg vagy bulinegyedes leharcolt hipszterkégli akár. 
 

 
A BB-8 adaptív személyiséggel rendelkezik, ugyanis interakcióba tud lépni a macskával és a karácsonyra kötelezően érkező „kedves” rokonokkal is, azok legnagyobb döbbenetére. Még emberhez hasonló személyisége is van, igaz ez előbb vagy utóbb a gazdája ismérveit fogja felvenni, ami sokakat zavarhat, ha sok rossz szokásunk van, de legalább van egy klónunk, igaz droidban. Majd ezt elemezze ki egy doktor Csernus, a robot, aki gazdája személyiségeit viseli magán...
 
 
Ha lúd legyen kövér, a BB-8 klónunk is rendelkezik a holografikus kivetítés lehetőségével, vagyis a kibővített valóság (AR) segítségével rögzít és továbbít üzeneteket és ezt ki is tudja vetíteni a falra (igaz ehhez kell egy mobil vagy tábla amin láthatjuk, de erről szól minden már 2015-ben, mint tudjuk). A droid figyel és válaszol (ha tud), felismeri a hangunkat és reagál is rá, kb. úgy, mint a Siri vagy a Cortana és a Google Now a mobilon, hiszen egy digitális asszisztenst is elrejtettek benne, de annyira azért nem okos.
 
 
A virtuális üzenetekkel mellesleg karácsonyi üdvözleteinket is trendi módra tudjuk eljuttatni, hozzánk az ingyen halvacsorára érkező rokonokhoz, de mivel a BB-8 belefér egy retikülbe is, a megtestesülés ünnepének másnapján vidéki rokonlátogatásra is alkalmas. Vigyázni kell rá, mert a rokongyerekek biztos szét akarják majd szerelni és lába is  kelhet a nagy ünneplésben és a várva várt ajándékok leleplezése alatt.
 
 
Ha droid, akkor őrző-védő funkciót is kapott, mert járőröző módot is tettek bele, igaz Sátánt a megboldogult németjuhászt nem helyettesíti, de kiírhatjuk az ajtóra "Vigyázat a droid harap”, vagy bedőlnek neki vagy jó poénnak veszik majd, de a postás egy életre a barátunk lesz és a szomszéd Irénke néni is meg akarja majd kaparintani a droidot. De a négylábúnál azért okosabb, mert ha megtervezünk neki egy útvonalat, azt majd magától is folyamatosan be fogja járni, amíg ezt le nem tiltjuk a programjában vagy le nem merül az aksija.
 
 
Egy BB-8 droid klón nem olcsó mulatság (olyan 250 dollár), de jó játék felnőttnek és gyereknek is. Aki viszont szeretné tudni, hogyan működik egy ilyen robot a valóságban, az ezt a cikket olvassa el a karácsonyi unalmas ünnepek alatt. Barkácsolni szerető és ügyes olvasók pedig akár építhetnek egyet maguknak, ha valaki lusta meg vásárolhat BB-8-et is, igaz már csak egy-két példány van belőle az országban a nagy Karácsonyi Bevásárlás Betegsége miatt. Minden gazdag gyerek ugyanis ilyet kapott a Jézuskától. Sebaj jövőre úgyis majd már lehet a Jófogáson vagy a Vaterán is féláron kapni majd ilyet, mert jön a szebb és újabb és 1:1 arányú változat.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!