Csernobil nyomai a virtuális valóságban

2015. december 04. 07:38

A The Farm 51 lengyel videojáték stúdió a virtuális segítségével mutatja meg hogyan néz ki ma az ukrán város és környéke.

2015. december 04. 07:38
Adi Robertson

A The Farm 51 a csernobili katasztrófa 30 éves évfordulójára készítette el a Chernoby VR Project nevezetű vállalkozását. Egy dokumentumfilmes bőrébe bújhatunk, feladatunk megtudni pontosan mi is történt, így felkutathatjuk Pripyat és Csernobil elzárt részeit. A gamifikációt is belecsempészték a filmezés mellé, így egy túlélőnek is segíteni kell megtalálni családja megmaradt emlékeit. A Chernoby VR Project főként oktatási anyagnak készült, de mivel játékfejlesztő csapat készítette ezek az elemek is megtalálhatóak benne, természetesen semmi köze az eddigi feldolgozásokhoz, mint a S.T.A.L.K.E.R. és társai. A fejlesztők kitettek magukért, mint ultra realisztikus, pixel pontosan próbálták megvalósítani a lassan rothadó és szétbomló világot. Nem fog el minket az a giccses érzés, mint a Fallout 4-ben, ahol 200 év után kevésbé „öregedtek” és porladtak el a tárgyak és épületek, mint itt a Chernobyl VR Project-ben 30 év alatt. A döbbenetes élmény Samsung Gear VR, Oculus Rift és PlayStation VR megoldásokkal is kompatibilis lesz, a megjelenése még kérdéses, de a jövő év közepére várható az atomerőmű felrobbanásának évfordulójára.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!