Közösségi média 50 fölött

2015. november 01. 10:27

Van élet a Facebookon túl is, az ausztrál Stitch korhatáros, belépés csak 50 év fölött lehetséges, de megéri.

2015. november 01. 10:27
Fitz Tepper

Ausztráliában már régen megunták hogy a Facebook macskákkal és mentálisan súlyosan és lelkileg is sérült és önmagukat mindenhatónak képzelő pimasz tinédzserekkel van tele, akik nem csinálnak más nap, mint nap, mint teleszemetelik a közösségi média virtuális tereit. A Stitch pont ezért a digitális szemét miatt alakult, 50 év felettieknek kínál egy nyugodtabb és igényeiknek is jobban megfelelő virtuális teret, ahol barátokra lelhetnek, vagy új szerelemre és közös érdeklődésüknek megfelelő csoportokba tömörülhetnek.

Marcie Rogo a Stitch egyik alapítója egy nyugodt és békés közösségi térről álmodott, ahol azok a hobbik és témák jelennek meg dominánsan, melyek tényleg érdekelnek egy 50 feletti embert. Utazás, közös játékok, borkóstolás, kirándulás ismerkedés stb. Ugyan a Stitch kicsit kevésbé pörög, mint a fiatalok közösségi médiája, viszont pont az efemer közösségi megoldások végett született: egy békés virtuális szigetet ígér megannyi meglepetéssel és örömmel az életük kenyerének már a javát elfogyasztóknak. Jelenleg 20.000 tagjuk van és 50 aktív közösségük, és még csak most indultak augusztusban. Hogy a Facebookkal ellentétben az elit klub jelleget megőrizzék, a Stich fizetős (ingyenes is van, de az korlátozott és egyfajta marketingcsaliként működik csak), évi 60 dollárért kap itt valaki prémium tagságot. Ezért bárki oldalában belekukkanthat, a saját pozícióját így emelheti a ranglétrán (egy kis gamifikáció itt is megtalálható már) és ingyen telefonálhat minden Stitch taggal (Ausztrália egy kontinens és nem egy ország, tehát ez elég jó opció, illetve ez a korosztály még igényli a valódi emberi beszéd alapú kapcsolatokat, ha ismerkedni és barátkozni akar).
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!