Az év 25 legfontosabb találmánya

2015. november 21. 12:50

A Time magazin össze állította évi szokásos listáját 2015 legfontosabb találmányairól. Van itt minden beszélő játék, intelligens serpenyő, drónparkoló, AR szemüveg, mi szem és száj ingere.

2015. november 21. 12:50

Microsoft HoloLens

A legtöbb virtuális valóság szemüveg vagy sisak arra épül, hogy elmeneküljünk a segítségével a valóságból. A Microsoft féle HoloLens a kevert vagy kibővített valóságban látja a köztes megoldást. Hologramokat és adatokat képes a valós térben megjeleníteni. Ez a megoldás a mindennapi élet számos területén, de az egészségügyben is sokat segíthet. Majdnem olyan, mint a Star Trek Holofedélzete.
 
 
Safety Truck

A közlekedési balesetek megakadályozására kifejlesztett argentin találmány faék egyszerű megoldás. Hatalmas LCD monitorokat szerelnek fel a kamionok hátuljára és a vezetőfülkében elhelyezett kamerák képét vetítik ki rájuk. A gépjármű mögötti autósok látják azt, mi a helyzet az úton a kamion előtt és bátran előzhetnek, ha erre lehetőségük adódik.
 
 
Drone Port

Mivel a drónokat már úgyis keményen szankcionálják az USA-ban és jogosítványhoz kötik a reptetésüket, illetve csak kijelölt helyeken lehet használni őket, így kapóra jött a drónfarmok ötlete. Különösen, ha bérbe adva azt csomagszállítással egészítjük ki jövedelmünket. De félre a tréfát, az ötlet nem más, mint egy drónkikötő, ahol biztonságosan landolhatnak, feltöltheti őket és átvehetik a szállítandó árukat is. A Drone Port már működik Ruandában, ahol gyógyszereket és más élelmiszert, de elektronikus berendezéseket is szállítanak így nagy távolságokra. A drónok ezeken az állomásokon „pihennek” meg.
 
 
Pantelligent
 
Ez nem más, mint egy okosserpenyő, nem kell többé drága főzőtanfolyamokra járni. A Pantelligent minden kérdésre választ ad, attól függően mit is akarunk benne sütni. Humberto Evans ötlete volt, aki utált főzni, de rákényszerült egy válás után, és nem szeretett recepteket tanulni, sem étterembe járni.
 
 
CogniToys Dino
 
Ez egy beszélő műanyag állat, csak az a probléma vele, hogy benne az IBM Watson nevezetű mesterséges intelligenciáját rejtették el. 5 és 9 éves gyerekeknek szánták, Wi-Fin keresztül „szerzi” és frissíti a tudását, ha nem tudna elsőre válaszolni a nekiszegezett kérdésekre. Igen, beszél is ékes ánglius nyelven is a gyerekkel, kötelező a karácsonyfa alá beszerezni.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!