Polinéz vitorlások találkoztak a Balatonon

2015. augusztus 18. 13:00

A badacsonylábdihegyi strandon négy polinéz vitorlást is bemutattak a hétvégén az idén megnyílt Ökoturisztikai Látogatóközpontban. Az egyre bővülő hazai proa közösség azt szerette volna bemutatni, hogy a vitorlás sport nem feltétlenül luxus, sőt: bárki számára elérhetővé szeretnék tenni azt.

2015. augusztus 18. 13:00

Péntektől vasárnapig a badacsonylábdihegyi strandon négy polinéz vitorlást is bemutattak az idén megnyílt Ökoturisztikai Látogatóközpontban. Az egzotikus benyomást keltő, különleges formájú bambuszrudas vitorlázatú aszimmetrikus katamaránok neve proa. Már nyolc ilyen épült a Balatonnál, ezek közül négy vett részt a hétvégi proa találkozón.

 
A különleges hajók nemcsak esztétikusak, de viszonylag gyors vitorlások, szélcsendben jól evezhetők és rendkívül olcsón, akár 200 ezer forintból minimális barkácsoló tudással bárki építhet magának hasonlót. Így bizonyítja az egyre bővülő hazai proa közösség, hogy a vitorlás sport nem feltétlenül luxus, sőt: bárki számára elérhetővé szeretnék tenni. A kapcsolatot közösségi oldalukon lehet felvenni velük, ahol látványos képeket és bambusz szelfibottal készített drón hatású videókat is találhatunk a hétvégi polinéz vitorlás találkozóról.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!