Pop-up bárban lehet aperolozni az Akváriumban

2014. július 09. 19:05

A legenda szerint az Olaszországban állomásozó osztrák katonák annyira erősnek találták a Wachau borait, hogy fröccsként itták, amit végül meguntak, így Aperolt is öntöttek hozzá. Ha még nem kóstolta meg az Aperol Spriz borkoktélt, idén nyáron sort keríthet rá.

2014. július 09. 19:05

Kaptunk egy sajtóközleményt, amit rögtön közre is adunk, a borkoktélok ugyanis az egész kontinensen hatalmas sikert aratnak, és itthon is egyre inkább ezt tapasztalni. Budapesten július 16-án nyílik meg az Aperol Garden, amit az egyik legismertebb aperitifről neveztek el. Az élénk narancssárga borkoktél a nyári baráti beszélgetések kedvelt kísérője Európa-szerte, de főként Olaszországban, amelyet most az Akváriumban nyíló új pop-up bárban is lehetőség lesz megkóstolni, ha valaki még ne tette volna meg.

A Spritz alapja 3 résznyi habzóbor (Olaszországban proseccót szoktak tölteni bele, de az itthoni gyöngyözőkkel-habzókkal sem nyúlhatunk mellé), két rész Aperol és egy rész szóda plusz jég meg egy szelet narancs, mindezt lehetőleg fehérboros pohárban.

Az Aperol Spritz pontos eredete nem tisztázott, de az első változatait már az 1800-as években is fogyasztották, Olaszország osztrák megszállása alatt. A legenda szerint a Wachau híres borait túlságosan erősnek találó osztrák katonák egy kis szódával tették kellemesebbé, és az általuk kedvelt sörhöz hasonló alkoholtartalmúvá a bort. Aztán az évek során valamikor egy kis Aperolt is adtak a frissítő italhoz, áll a 11 százalékos alkoholtartalmú aperitif forgalmazójának a Mandinernek küldött sajtóközleményében.

Az Aperol Spritz annyira kedvelt, hogy például Németországban többen is gyártanak az eredeti borkoktélhoz hasonló ízvilágú palackozott italt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!