A „buzilobbi” ellen harcolna Kerényi Imre

2014. május 22. 16:35

A miniszterelnöki megbízott egy kerekasztal-beszélgetésen kelt ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem ellen.

2014. május 22. 16:35

Szakralitás a művészetben címmel rendeztek kerekasztal-beszélgetést szerdán az Újszínház által szervezett Keresztény Színházi Fesztivál keretében, melyen Kerényi Imre is részt vett, és nem rejtette véka alá véleményét a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel kapcsolatosan. Kerényi szerint „megállj!-t kell mondani a szivárványos dekadenciának”.

A miniszterelnöki megbízott szerint olyan izmus birtokolja a hatalmat, amely nemet mond a keresztény értékekre, és egyesek azzal szuggerálják egymást, hogy ki tud több rosszat mondani a szép és nemes dologra, ami sokaknak fáj.

Kerényi szerint változtatni kell a színművészeti egyetemen, vagy pedig „ellenegyetemet” kell létrehozni, mondjuk a Ludovikán belül. 

A rendező úgy véli, hogy a színészeket meg kell menteni a dramaturgok és a kritikusok „hipnózisától”, és harcolni kell egy erő ellen, amely szerinte tulajdonképpen a „buzilobbi”.

Kerényi Imre kijelentései kapcsán M. Tóth Géza, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora levelet írt Orbán Viktornak, arról érdeklődve, hogy Kerényi kijelentései mennyiben tekinthetők a kormányfő hivatalos álláspontjának.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A_Haza Bölcse
2016. március 09. 01:36
kerényi elvtárs mindig is egy kommunista seggnyaló volt, de a buzikkal kapcsolatban most kivételesen igaza van: megengedhetetlen hogy egyesek a szexuális irányultságukat eszközként használva pozíciókat, pénzeket harcoljanak ki
egysegelem
2016. március 09. 01:36
Kitalacio, nem letezik ilyen.
egysegelem
2016. március 09. 01:35
Azt hiszem, hogy azon fiatal ertelmisegiek, akiknek a belso iranytuje egy ilyen cikk utan nem jelzi azonnal, hogy Morol menekulni kell, de surgosen, azok valoszinu megerdemlik ami par ev mulva var rajuk Mon.
kuwiq
2016. március 09. 01:34
ami azt illeti, rebesgetik, hogy már a technikai személyzetnél is két komoly kizáró ok van már a képzésbe jutáskor, az egyik a pedigré, anélkül nem megy, a másik meg a másság, ami nélkül meg pláne nem a művészeti oldalról nem is beszélek, arról a kerényi többet tud
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!