A hétvégén tartják az idei táncháztalálkozót

2014. március 29. 14:16

A hétvégén 23. alkalommal rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában az országos táncháztalálkozót és kirakodóvásárt. Szombat éjszaka népzenés bált tartanak az érdeklődőknek.

2014. március 29. 14:16

A hétvégén tartják a Papp László Budapest Sportarénában a XXIII. Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt. A rendezvény pénteken előtáncházzal kezdődött a Fonóban, ahol Pál István Szalonna és bandája muzsikált. 

A sportarénában szombaton és vasárnap délelőtt tíztől este tízig várják a programok az érdeklődőket, szombat este nyolctól a Fáklya klubban éjszakai bált tartanak. Vasárnap este pedig a Roham bárban a Magyarpalatkai Banda zenél.
 
Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár – mint az egyik legjelentősebb hazai folklórfesztivál – a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzetiségek képviseletében. 
 
A Táncház Egyesület által szervezett Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 1982 óta minden év tavaszán a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében várja az élő népművészet kedvelőit. Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 2010-ben – a Magyar Fesztivál Szövetség első alkalommal meghirdetett pályázatán – Folklór kategóriában elnyerte a Kiváló Fesztivál minősítést.
 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2016. június 06. 08:37
örül a lelkem – a táncházmozgalomhoz csatlakozókból értékes emberek lesznek, akik nem a nyugati szemetet majmojják és nem a kábítószeres liberálszemetek züllesztő, önpusztító útját járják
peti
2014. március 30. 00:24
Feri biztosan megy, állítólag nevezett az ABBÁtól a "Dancing Queen"-nel! Énekes-táncos szuperprodukció.
pipafa
2014. március 30. 00:24
„népzene, népművészet, folklór, Kárpát-medence, táncház, Papp László Budapest Sportaréna, folk, Pál István Szalonna, Fonó, külhoni magyarok, Magyarpalatkai Banda, Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár, Fáklya” TETSZIK!!! ---------------------------- (Már-már azt hittem kultúra csak az lehet, ha flash mobbal összerántunk pár száz embert egy párnacsatára a Deák-téren és közben Dopeman nótákra ropjuk) ---------------------------- HAJRÁ FIDESZ, HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!