Böjte Csaba 65 éves, nagy akcióra készül a ferences szerzetes

2024. január 27. 08:58

Olyan emberek közé szeretné elvinni Isten igéjét, akik nem járnak templomba.

2024. január 27. 08:58

A Ripost szombati cikkében számolt be arról, hogy a 65 éves Böjte Csabát születésnapi meglepetés előadással és tortával köszöntötték az általa gondozott gyerekek. „A Jóisten adja meg, hogy megmaradjatok egységben, mindig számíthassatok egymásra. Ha valaki kisebb s elborul, a többiek nyúljanak a hóna alá. Hogy ebből a szeretetközösségből élet fakadjon”– mondta meghatódva Csaba testvér, aki azt tervezi: 

idén bejárja a Kárpát-medencét, hogy hirdesse Isten igéjét. 

A portál szerint ferences szerzetes az utóbbi időben rengeteget gondolkodott azon, hogyan tudná eljuttatni az emberekhez azokat a fontos lelki üzeneteket, amelyek szerinte képesek volnának a világban zajló rossz folyamatok megállítására. Ezeket az üzeneteket olyan emberek közé is szeretné elvinni, akik nem járnak templomba. 

Harminc napos körútra indul

Az atya bízik abban, hogy mint az adventi karavánt, következő körútját is nagy siker és érdeklődés fogadja. Ezért vándorprédikátorként tavasszal újabb 30 napos körútra indul. Ennek első állomásaként Erdélyben hirdeti az igét, innen megy tovább a Kárpát-medence többi szegletébe, piacterekre és más közterületekre. 

Az eseménysort az adventi karavánhoz hasonlóan a Fővárosi Nagycirkusz támogatja. 

Így annyi már tudható, hogy újabb interaktív művészeti elemekkel tarkított előadással készül az atya, aki a részleteket éppen most állítja össze. 

Nyitókép: MTI/Mónus Márton


 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
southwind-2
2024. január 27. 18:01
úgy kell az egyház mint risrigó a hátunk közepére
Sámson
2024. január 27. 16:22
A román csuhás megint bántalmazó kapcsolatot alakít ki egy nővel? Nagyon nem hiteles ember már ez a csuhás a pedofil ügyek eltussolása és a bántalmazó kapcsolatának kiderülése után. A baltás hasonlatát a nőkre ne is említsük! Most már csak a buta és tájékozatlan emberek előtt tudja megjátszani magát, a többiek átlátnak rajta. Végül álljon itt két idézet a Bibliából: "Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van." (Jézus) "De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni." (Szent Pál apostol)
rockercicc
2024. január 27. 15:51
A fidesz folyton papol az ún. gyerekvédelemről! A legfőbb gyerekmegrontókat, pedofilokat pedig isteníti, piedesztálra emeli! A legjobb példa ez az aberrált román csuhás!
lájkbajnok
2024. január 27. 14:53
Akkor ideje nyugdíjba menni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!