Sauska Krisztián: Ez egy egyszerű villányi vörösbor

2013. szeptember 14. 12:40

A Sauska Cuvée 5-nek szóló Decanter-elismerése a borok Oscar-díjának felel meg Sauska Krisztián szerint. A Sauska pincészet tulajdonosa a TV2 Mokka című műsorában mesélt a világ legjobb bordeaux-i házasításának választott villányi vörösborról.

2013. szeptember 14. 12:40

- Mi volt a titka a sikernek? Tudom, hogy borzasztó nehéz erre válaszolnia az alkotónak.
- Először is: nem én vagyok az alkotó. Soha nem voltam borász, nem vagyok borász. Rendkívül szeretem a bort, nagy szenvedéllyel dolgozunk, de borász nem vagyok.

Ezzel a felütéssel kezdődött a TV2 Mokka adása, melyben Demcsák Zsusa arról beszélgetett Sauska Krisztiánnal, hogy tizenötezer bort utasított maga mögé a Sauska pincészet 2009-es évjáratú Cuvée 5 bordeaux-i házasításból született vörösbora a Decanter World Wine Awardson, a világ gyakorlatilag legrangosabb borversenyén.

Sauska Krisztián szerényen egyszerű villányi vörösbornak nevezte a Cuvée 5-öt. „Rendkívül élvezzük az elismerés pillanatát, nemcsak nekünk, a Sauska borászatnak, hanem Villánynak és Magyarországnak is elismerés, hogy egy magyar bor nyerhetett egy ilyen rangos borversenyen” – mondta a pincészet tulajdonosa, aki szerint egy jó évjárat és egy lelkes, tehetséges fiatal csapat munkája kellett ahhoz, hogy egy ilyen bor létrejöhessen.

Az Olaszrizling bor arról ír, hogy a Londonban elnyert díj hatására kerek 100 euró lesz majd a Cuvée 5 fogyasztói ára, vagyis kerek 30 ezer forint. Ha ez tényleg így lesz, minden bizonnyal a Sauska Cuvée 5 lesz a legdrágább egyszerű villányi vörösbor.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HHH
2013. szeptember 15. 04:17
Gratulalalok!
babangida
2013. szeptember 14. 23:37
egészségükre. biztos nem volt olcsó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!