Villányi Sauska-bor lett a legjobb nem bordeaux-i bordói

2013. szeptember 05. 18:47

Eddig még soha nem látott sikert ért el a Decanter World Wine Awardson, a világ legnagyobb borversenyén egy villányi bor. A Sauska Pincészet 2009-es Cuvée 5 elnevezésű bora lett a legjobb bordeaux-i házasítás a 15 font fölötti kategóriában.

2013. szeptember 05. 18:47

A villányi Sauska Pincészet 2009-es Cuvée 5 elnevezésű bora lett a legjobb a Decanter éves borversenyén a 15 font fölötti bordeaux-i típusú házasítások, vagyis a merlot-cabernet sauvignon-cabernet franc összetételű borok kategóriájában. A Művelt Alkoholista blogbejegyzése szerint ebben a kategóriában a legélesebb a verseny világszerte: toszkán, kaliforniai, ausztrál borokkal versenyzett itt a Sauska Pincészet. 

A pincészet honlapján közzétett boradatlap alapján a bor alapanyagát a borvidék siklósi részéről szüretelték, összetétele: 45 százalék merlot, 35 cabernet sauvignon, 20 cabernet franc. Három napos áztatás után spontán erjedt a must, összesen egy jó hónapig volt kapcsolatban a cefrével, majd 19 hónapon át javarészt új fahordóban érlelték a bort. 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GáborGábor
2013. szeptember 06. 19:52
Hogy te mennyire szánalmas vagy?!... Nem irigylem a kornyezetedet, iszonyat lehet a kozeledben élni... Raadasul meg ostoba is vagy, es olyan temaban okoskodsz -szokasod szerint- amirol fingod sincs... Csak szerencsere rolad eleg hamar kiderült, hogy "a király meztelen" így aztán az ertelmesebbek ignoraljak a véleményedet.... Ez peldaul a világ legnagyobb borversenye, ehhez kepest olvasd vissza a firkalmanyodat... Tragikomikus...
egysegelem
2013. szeptember 06. 19:45
Gondolom ez is valami sehol nem jegyzett verseny sehol nem jegyzett dija, mint anno a Szentkiralyi asvanyviz eseten.
Locassen
2013. szeptember 06. 16:08
Decanter World Wine Awards: Each year the competition receives entries from over 47 countries worldwide and in 2012 received 14,119 entries, making it the largest wine competition in the world. The results of the competition are published online and in Decanter's October Edition, which, is released in September. http://en.wikipedia.org/wiki/Wine_competition a világ legnagyobb borversenye, ha esetleg az angollal nehézségeid lennének
RAMBO
2013. szeptember 06. 14:38
Gratulálok, gyönyörű eredmény!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!