Vezető amerikai intézet: fennáll a veszélye egy jelentős orosz áttörésnek

2024. április 21. 13:15

Az ISW szerint az oroszok fokozhatják támadásaikat az amerikai fegyverszállítás megérkezéséig.

2024. április 21. 13:15
null

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Az Ukrajinszka Pravda arról ír, hogy az Institute for the Study of War (ISW) szakértői szerint az oroszok fokozhatják támadásaikat az amerikai fegyverszállítás megérkezéséig. Az ISW úgy véli,

az ukránok további súlyos veszteségeket szenvedhetnek el a frissen megszavazott segély megérkezéséig, 

hiszen több hét múlva érnek csak az ukrán frontra az amerikai fegyverek. Leszögezik: 

a következő hetekben fennáll a veszélye egy hadműveleti szempontból jelentős orosz áttörésnek,

bár szerintük az ukránoknak nagyobb mozgásterük lehet rövid távú kockázatot vállalni, ha biztosak abban, hogy hamarosan utánpótlás érkezik.

Az elemzők mindennek ellenére hangsúlyozzák: 2024 júniusára Ukrajna szerintük sokkal jobb hadműveleti helyzetben lesz, mint most, és az orosz katonai vezetés szerintük fontolóra veszi a változtatásokat a júniusra tervezett offenzívában.

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­g­­ö­­s­­­ ­l­­­á­n­­y­o­­­k­ ­­v­á­­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Akitlosz
2024. április 21. 16:25
Drága dolog ez csupán annak eléréséhez, hogy az orosz vezetés talán fontolóra vegyen némi változtatást a hadi tervben! Amely hadi terv nem ismert. Tehát még csak ennyi sem fog kiderülni.
tferenc-2
2024. április 21. 15:57
Kezdem sajnálni az ukrán hadsereget, szedett-vedett innen-onnan beszerzett, kapott, lopott fegyverekkel harcolni. Hadrendbe állítani rendszereket több hónap vagy évek is. Megtanulni a biztonságos , hatékony használatát, idő és gyakorlatok sorozatának kérdése. A fegyverzetet etetni is kell, mert anélkül nem ér semmit azaz használhatatlan. Minden ukrán katona aki ilyet használ nem hiszem, hogy beszéli az angol vagy német nyelvet, de még a tisztek sem, STANAG nyelvvizsga nélkül harctéri körülmények között nem lehet boldogulni, és biztonságosan készségszinten tevékenykedni. Lehet odaadni akár 1000 milliárd dollárt is, megy a kukába, óriási nyugati haszonnal. Most veszik meg az Ukrajnát piti összegért.
Takagi
2024. április 21. 15:53
És? Közük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!