Ferenc pápa már a temetéséről is rendelkezett

2024. április 03. 20:02

A vatikáni egyházfő egy spanyol újságírónak nyilatkozott.

2024. április 03. 20:02

Nyitókép: Massimo Valicchia/NurPhoto via Getty Images

 

Javier Martínez-Brocal spanyol újságírónak nyilatkozott Ferenc papa, melyben saját temetéséről és XVI. Benedekkel való kapcsolatáról is beszélt. Az interjú szerdán jelent meg spanyol nyelven, Az utód címmel – olvasható a Blikken

A vatikáni egyházfő kijelentette, XVI. Benedek temetése volt az utolsó nyitott koporsós ravatalozás. 

Szerényebb temetést akarok magamnak”

 – monda Ferenc pápa. 

A pápa előzőleg már többször említette, hogy részletes utasításokat adott a temetési szertartásával kapcsolatban. Szemben elődeivel, ő azt szeretné, ha nem a Szent Péter-bazilikában, hanem a Vatikántól távolabb eső, római Santa Maria Maggiore-bazilikában helyeznék végső nyugalomra.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­­ö­­­g­ö­­­s­­ ­l­­­á­­n­­y­o­­­k­­ ­v­á­­r­n­­­a­k­ ­­­r­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Patika
2024. április 04. 03:04
Jó neki. Feladhatja magára az utolsó kenetet... Befekhet és a fedelet visszatarthatja a kezével.... (amikor vége, az magától lecsukódik) Na így kell spórolni emberek...
BBALU
2024. április 03. 21:31
Nos már ép ideje lenne lemondani.
törölt felhasználó
2024. április 03. 20:20
"XVI. Benedek temetése volt az utolsó nyitott koporsós ravatalozás." Ha nem nyitott koporsós a szertartás, akkor mi a garancia arra, hogy valóban Bergoglio van a koporsóban, vagy arra, hogy egyáltalán van benne egy holttest ??? Ezek már megint egy ordas hazugságra készülnek. .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!