Manfred Weber szerint Romániában található Európa Szilícium-völgye

2024. március 06. 14:12

Az Európai Néppárt elnöke azt mondta, Románia története egy sikertörténet.

2024. március 06. 14:12

Nyitókép: DANIEL MIHAILESCU / AFP

***

Románia egy gazdasági sikertörténet, Kolozsvár pedig némileg Európa Szilícium-völgyének mondható – jelentette ki szerdán Bukarestben Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke. Ugyanakkor Olgierd Geblewicz, a Régiók Európai Bizottsága (RB) néppárti frakciójának elnöke azt mondta, hogy az EPP a jövőbeni mandátumában a falvakat, városokat és régiókat helyezi Európa középpontjába – írja a Maszol.

A két európai politikus az EPP szerdán és csütörtökön zajló bukaresti kongresszusára érkezett a román fővárosba,

ebből az alkalomból közös sajtótájékoztatót tartottak Emil Bockal, Kolozsvár polgármesterével, illetve Siegfried Mureşan nemzeti liberális párti EP-képviselővel. „A mi képviselőcsoportunk a legnagobb az Európai Parlamentben és a Régiók Bizottságában. Helyi és európai szinten is erősek vagyunk. És mindezt csapatként, közös erőfeszítéssel érjük el” – mondta Weber.

Az EPP-elnök azt mondta, Románia története egy sikertörténet,

és az elmúlt években, „főleg a Nemzeti Liberális Párt vezetése alatt” Bukarest jelentős pozitív változáson ment át. „A jövedelmek emelkednek, a mindennapi élet egyre jobb” – fogalmazott.

Manfred Weber úgy köszöntötte a kongresszuson részt vevő Emil Boc kolozsvári polgármestert,

mint annak a városnak az elöljáróját, amely „Európa egyfajta Szilícium-völgye”.

Kifejtette, a jelenlegi helyzetben az európai társadalmak összefogására van szükség, ehhez „hidakat kell építeni a városok és a vidéki régiók között”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­ö­­­s­­ ­­l­á­­n­y­­­o­k­ ­­­v­­á­r­­­n­­­a­­k­­­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
jooeee
2024. március 10. 11:28
Frédinek sikerült megtalálni a térképen Romániát.
UzBence
2024. március 07. 15:29
Hat lassuk azt a sikertortenetet https://youtu.be/TRmTlH6Umv0?t=2201
dr Justice
2024. március 07. 14:35
Manfred alapvetően dubajozni indult, csak rossz gépre szállt. Ha már odakeveredett, rájött, hogy ott is lehet pénzt keresni. Csak nehogy átcsesszék és 1:1-ben lejben fizessék ki...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!