Képviselőjük zaklatási ügye miatt feszültek az Európai Parlament zöldjei

2024. március 08. 17:55

A Zöldek egyik EP-képviselője egy hete lemondott mandátumáról, miután több munkatársa szexuális zaklatással vádolta meg. A botrány rontja a párt imázsát az EP-választás kampányában.

2024. március 08. 17:55
null

Nyitókép: Philippe Lamberts, a Zöldek társelnöke üdvözli az EB elnökét, Ursula von der Leyent 2024. január 17-én  /  forrás: FREDERICK FLORIN / AFP

A Politico értesülései szerint a Zöldek európai parlamenti képviselőcsoportjában az elmúlt napokban történt válságkezelés (személyes találkozók) ellenére sem csillapodnak az indultok a Malte Gallée-botrányt követően. A zöld EP-képviselő egy hete lemondott képviselői mandátumáról, miután több munkatársa (a csoport több alkalmazottja és gyakornoka) szexuális zaklatással vádolta meg. A fiatal német politikus nem akarta terhelni pártját a botránnyal, ezért 

távozott, de (egy meglehetősen semmitmondó nyilatkozatban) tagadta azt, amivel vádolták. 

Az ügy ezzel le is zárulhatott volna, ugyanakkor az érintettek nemcsak Gallée tetteivel, hanem a frakcióvezetés hozzáállásával sem elégedettek. A német Stern című német lap - amely egy hete elsőként írta meg a Gallée-t ért zaklatási vádat - úgy tudja, hogy a csoport vezetőségéhez anno több panasz is érkezett, hiszen a zaklatások 2022 nyara óta többször megtörténtek, de 

másfél év alatt az semmit nem lépett az ügy tisztázására, a panaszosok védelmére.

A pártcsoport társelnökeire, Terry Reintkére és Philippe Lambertsre óriási nyomás nehezedik most, a héten két megbeszélést is folytattak közvetlen munkatársaikkal, de a kiszivárgó hírek szerint nem tudták megnyugtatni őket, pedig ígéretet tettek, hogy a jövőben olyan frakcióbeli mechanizmusokat építenek ki, amelyek azonnal jelzik ezeket a visszaéléseket.

Az uniós lapnak név nélkül nyilatkozó munkatársak szerint 

a Zöldek két társelnöke nem fontolgatja a lemondást. 

A botrány azonban semmiképpen nem tesz jót a júniusi EP-választásra készülő párt imázsának a kampány közepén.

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. március 09. 10:06
ZÖLDEK??????????, ÉN INKÁBB ZÖDEKNEK HIVOM!IDIOTA AZ EGÉSZ UNIOS BAGÁZS!!!!!!!!!!! JO LENNE MÁR FELOSZLATNI EZT A GITTEGYLETET!!!!!!!!!!!!
bagira002
2024. március 09. 05:16 Szerkesztve
Kuzin olyan lapulós fajta :) hamarabb szabadul . Először körül szaglálja utána cselekszik :)
akkor ki
2024. március 08. 20:49
Kezeket a magasba. Ursula matyiztat?
Patika
2024. március 08. 20:17
A fényképen a menny asszony szöktetés előjátéka , vagy a Les Mise rablás van megörökítve. Viktor Huga mega fotos által,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!