Jelentősen nőtt egy nagyszabású európai háború esélye az orosz vezérezredes szerint

2024. március 07. 13:07

Vlagyimir Zarugynickij szerint az Egyesült Államok belerángatná Oroszországot egy újabb konfliktusba.

2024. március 07. 13:07

Nyitókép: Alexander NEMENOV / AFP

Vlagyimir Zarugynickij vezérezredes, az orosz hadsereg vezérkari akadémiájának vezetője, arra figyelmeztetett, hogy az ukrajnai konfliktus teljes körű háborúvá eszkalálódhat Európában – írta a Reuters.

A vezérezredes erről az orosz védelmi minisztérium szaklapjában írt. „Nem zárható ki az ukrajnai konfliktus eszkalálódásának lehetősége – az Oroszországgal való katonai konfrontációhoz használt proxy erők résztvevőinek bővítésétől egy nagyszabású európai háborúig” – idézte Zarugynickijt a RIA hírügynökség.

Az államunkat fenyegető katonai fenyegetések fő forrása az Egyesült Államok és szövetségesei oroszellenes politikája,

akik új típusú hibrid háborút folytatnak annak érdekében, hogy minden lehetséges módon meggyengítsék Oroszországot, korlátozzák szuverenitását és megsemmisítsék területi integritását” – írt a vezérezredes. Majd úgy folytatta, hogy „jelentősen nő annak a valószínűsége, hogy államunkat célzottan bevonják egy újabb katonai konfliktusba.”

Zarugynickij korábban számos változtatást szorgalmazott Oroszország katonai és biztonsági igazgatásában – tette hozzá a RIA  –, többek között nagyobb hangsúlyt fektetett arra, hogy Oroszország saját biztonságának szavatolása érdekében az általa baráti országokra támaszkodjon, és az orosz társadalom egészét a védelmi szükségletek köré csoportosítsa.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­­­g­­ö­s­­ ­­l­á­­­n­­­y­­­o­­­k­­ ­v­á­­r­­n­a­­­k­­­ ­­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
lajajakab11
2024. március 07. 17:40
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
o1gpedofil
2024. március 07. 16:52
Na mar megint lesz atomhaboru delutan is!
Lajoss
2024. március 07. 16:31
Moslék gyilkos banda. 🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!