Híres rendező az Oscar-gálán: „Ne használjuk a zsidóságunkat és a holokausztot a gázai háború igazolására!”

2024. március 11. 16:36

Elgondolkodtató beszédet mondott Jonathan Glazer.

2024. március 11. 16:36

Fotó: Robyn Beck/AFP

***

Mint arról beszámoltunk, hétfő hajnalban rendezték a 96. Oscar-átadót, avagy az Academy Awardot. A legjobb külföldi filmnek járó elismerést az Érdekvédelmi terület című alkotás érdemelte ki, amelynek írója és rendezője Jonathan Glazer is elmondta az őt foglalkoztató gondolatait. 

Ezt is ajánljuk a témában

A filmrendező hangsúlyozta, fontos, hogy ne használják zsidóságukat és holokausztot a gázai háború igazolására.

„Filmünk megmutatja, hová vezet a dehumanizáció a legrosszabb esetben. Egész múltunkat és jelenünket ez alakította. Olyan emberekként állunk itt, akik nem akarják, hogy a zsidóságukat és a holokausztot a gázai háború és ártatlan életek kioltásának igazolására használják fel”

– mondta Glazer a színpadon.

Mint ismert, egyre több ismert művész szólít fel tűzszünetre, az Izraelben és Gázában tapasztalható „megszállást” és „dehumanizációt” látva.

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2024. március 16. 10:21
Majd ha vissza adtak a civil tuszokat. Akkor lehet pofazni. Jaaa, hogy nincs mar kit? Vagy van, de olyan allapotban hogy nem merik megmutatni a seggnyaloknak? ! Pech..
453682
2024. március 12. 13:25
Egy biztos, a cionisták ezzel a népírtással semlegesítették a holokausz kártyát örökre. Amit most tesznek olyan szintű szégyenfolt amit nehéz lesz helyrehozni...
q-q-ri-q
2024. március 12. 12:46
Híres rendező az Oscar-gálán: „Ne használjuk zsidóságunkat és holokausztot a gázai háború igazolására!” Használjuk inkább arra, hogy Oscar-díjakat kapunk, olyan filmekért, amikben a gonosz nácik bántják a zsidókat, akiket egyébként máskor le sem szarunk. Úgy gondolom, hogy pont az ilyen jellemtelen tetvek miatt létezik az antiszemitizmus, aminek sajnos pont nem ezek a véglények lesznek az áldozatai.
catalina11
2024. március 12. 07:08
Híres rendező az Oscar-gálán: „Ne használjuk zsidóságunkat és holokausztot a gázai háború igazolására!” másra se.. "Sulamit Aloni volt izraeli oktatási miniszter az antiszemitizmusról: Ez egy TRÜKK, mindig használjuk. Ha valaki Európából bírálja Izraelt, akkor felhozzuk a holokausztot, ha pedig ebben az országban (Amerikában) kritizálja Izraelt, arra azt mondjuk, hogy antiszemita. És a szervezet erős, és sok pénze van, a kapcsolat pedig az amerikai és az izraeli zsidó intézmények között nagyon erős, ők pedig különösen erősek ebben az országban, mint ahogy azt Ön is tudja. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!