Ukrajnában és Oroszországban is azok halnak meg, akik nem tudják megvenni a sorozótisztet

2024. február 14. 06:04

Érdemes megnézni az első világháború áldozatainak listáját: cseléd, szolga, munkás.

2024. február 14. 06:04
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Érdemes megnézni az első világhaború áldozatainak listáját. Cseléd, szolga, munkás, néhány hivatásos katona - kevés "felső osztálybeli". Ma ez van Ukrajnában és Oroszországban is. A szegények halnak, akik nem tudják megvenni a mentességet, a sorozótisztet. Az amerikai hadsereg sem a közép és felsőosztályok tagjaival van tele egyébként. Ilyen volt a világ, ilyen ma is.”

Nyitókép: Illusztráció. DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. február 15. 10:56
Ennyi a cikk? Komoly kutatás kellhetett a szerzőnek ennyi mindenre rájönnie. Segített az ikertestvére is?
coyote-0
2024. február 14. 15:14
2. magyar hadsereg: a Donhoz is a rendszerelleneseket, meg a cselédeket hajtották ki. Vietnam: dettó. Hippiket, csóró négereket. A feudalizmusban még a királyok voltak az első sorban: I. László, II. András, I. Lajos...vagy az angol V. Henrik stb. A második vonalban meg a főnemesek. Most meg jó messze elbújnak a főkolomposok a csatatértől.
alenka
2024. február 14. 14:36
Igen, egyben egyetértek, ukrajnában a szegények halnak meg, nekik kötelező...az árja faj már másutt telel, nyaral, parazitáskodik...az orosz más, összefogó nemzet és nem náci... Orosz és ukrán össze sem hasonlítható...
kukac11-0
2024. február 14. 14:03
Azért én nem mondanám, hogy csak a szegányebb osztály áldeozta fel az életét: Pl egy i vh. huszárezred tiszti összesíités: 2 orvos dr. 5 gróf ebből 3 Esterhazy 4 báró ebből egy korábbi ezredparancsnok, már vezérörnagy továbbá még 14 középosztályba tartozó tiszt. Elesett legénység 234 fő. De ók sokkal többen voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!