Olasz külügyminiszter: „Ez Ilaria Salisnak nem tesz jót”

2024. február 09. 11:18

A parlamenti vitában Antonio Tajani leszögezte, nem szabad politikai üggyé alakítani egy igazságügyi kérdést, Ilaria Salis szélsőbaloldali aktivista szabadságáról pedig kizárólag a magyar bíró dönthet.

2024. február 09. 11:18
null

„Kerüljük el, hogy egy nemzeti és európai törvények által szabályozott igazságügyi kérdést politikai üggyé alakítsunk. Ami minden bizonnyal az újságok címlapjaira kerül, de ez Ilaria Salisnak nem tesz jót” – jelentette ki a Corriere della Sera tudósítása alapján az olasz parlamenti vitában Antonio Tajani külügyminiszter, aki hangsúlyozta, a gyanúsított szabadságáról kizárólag a magyar bíró dönthet.

Hivatalos, bizalmas dokumentumok, titkos papírok vannak a nagykövetségen, nem lehetséges, hogy ott szabadon járkáljon egy fogoly. Ez nemzetbiztonsági kérdés

– szögezte le a politikus az ellenzéki javaslatra, amely alapján a szélsőbaloldali aktivistát az olasz nagykövetségen helyezték volna házi őrizetbe.

A külügyminiszter már korábban is elmondta, az országok jogi szuverenitását tiszteletben tartva nem avatkoznak a bírósági eljárásba, így nem kezdeményezik a házi őrizetbe helyezést sem.

Ilaria Salis és más antifa aktivisták brutális támadásokban vettek részt, majd az olasz nő diplomáciai botrányt okozott azzal, hogy a magyar börtönkörülményeket szidta – ennek ellenére mosolyogva jelent meg a bíróságon. Ügyvédje, Magyar György szerint Salis egy büszke antifasiszta.

 Az olasz sajtó napokig teljesen elfogultan számolt be az ügyről, majd végre megkérdezték Salisék egyik áldozatát is: a magyar férfi megdöbbentő részleteket árult el a támadásról.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: TV2, képernyőmentés

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. február 09. 17:42
Azért hagyjuk meg, jó kis milf muff..:)
Chekke-Faint
2024. február 09. 16:53
Rá kell bízni egy szélsőjobbos szervezetre az őrzését. Én ezt az ítéletet hoznám.
Kybon
2024. február 09. 15:39
Ter-ro-ris-ta! Mit nem lehet ezen érteni vaffankúlók...??!? .
mirage-2
2024. február 09. 15:27
MERT HOGY OLYAT KÖVETETT EL HOGY BÁRMI FÉLE JÓT KÉNE NEKI TENNI??????????????????????????????????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!