Meloni: Olaszország nem küld csapatokat Ukrajnába

2024. február 27. 19:08

Macronra reagálva egyértelműen fogalmazott az olasz kormányfő.

2024. február 27. 19:08
null

Ukrajna támogatása az orosz agresszióval szembeni védekezésében nem terjed ki arra, hogy európai országok vagy NATO-tagállamok csapatokat küldjenek területére – közölte kedden Giorgia Meloni olasz miniszterelnök hivatala.

Más országok, köztük Németország és Nagy-Britannia szintén kijelentették, hogy nem tervezik szárazföldi csapatok küldését Ukrajnába, miután Emmanuel Macron francia elnök kedden nem zárkózott el ettől. „Nincs konszenzus ezen a ponton arról, hogy hivatalos formában szárazföldi csapatokat küldjünk” – fogalmazott Macron, ugyanakkor nem említette, mely országok fontolgatják ezt.

Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség főtitkára kedden, az AP amerikai hírügynökségnek adott interjúban közölte: a NATO nem tervezi csapatok küldését Ukrajnába, az egyes országok egyedi döntéseihez azonban nem szükséges minden tagország egyhangú támogatása. Macron kijeletésére reagálva a Kreml arra figyelmeztetett, hogy egy ilyen lépés elkerülhetetlenül fegyveres konfliktushoz vezetne Oroszország és a NATO között.

(MTI)

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­g­­­ö­s­ ­­­l­­á­­n­­­y­­­o­­­k­ ­­­v­­á­­r­­n­a­­k­ ­r­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Uztu
2024. február 28. 07:53
Szerintem téved
Akitlosz
2024. február 28. 00:07
Én természetesen semmilyen EU-t sem akarok. EU-t az internacionalisták akarnak.
Obsitos Technikus
2024. február 27. 22:32
Nyárra meglesz a tagállami kvóta, kinek mennyi önkéntest lesz kötelező küldeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!