A brit kormány támogatja a telefonok iskolákból való kitiltását

2024. február 19. 19:00

A cél: minél kevesebb dolog terelje el a gyerekek figyelmét a tanórákról.

2024. február 19. 19:00
null

A brit kormány támogatja azokat az igazgatókat, akik valamilyen formában kitiltják a mobiltelefonokat az iskolákból – áll az oktatásügyi minisztérium hétfői ajánlásában.

Az iskolákban a gyerekeknek tanulnia kéne, és a telefonok minimum nemkívánatos zavaró tényezők az osztályteremben” – nyilatkozta ennek kapcsán Gillian Keegan oktatásügyi miniszter.

A kormányzati honlapon közzétettek alapján a felmérések (a szülők 44 százaléka szerint a gyerekük túl sok időt tölt képernyők előtt, és a diákok 29 százaléka bevallotta, hogy olyankor is mobilozott az iskolában, amikor nem lett volna szabad; 12 éves korra a gyerekek 97 százalékának már saját telefonja van) és a gyakorlati tapasztalat is a fenti döntést erősíti. 

Ott ugyanis, ahol már meglépték a telefonok betiltását, nyugodtabb légkörről, koncentráltabb diákokról számoltak be az igazgatók.

Nyitókép: MTI/EPA/Cristobal Herrera/a kép illusztráció

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lutra
2024. február 19. 19:40
Az a röhejes, hogy a szülő megveszi a gyerekének a mobilt, odaadja neki, hogy nyugodtan vigye be az iskolába, de azt elvárják, hogy a tanár munkaidejének és idegállapotának jelentős részét lekösse, hogy a mobilok után szaglászik. A tanárnak nem az a feladata, hogy a gyerekek tulajdonát ellenőrizgesse. Olyan jogszabály kellene, hogy ha a gyerek beviszi az iskolába az internetre kapcsolódni képes saját mobileszközt, azt a biztonsági őr vegye el, és úthengerrel zúzzák össze. Az iPhone 15-ösök bezúzásáról készítsenek elrettentő videókat, amiket adjanak le főműsorideőben, mint társadalmi célú hirdetést. Kizárólag nyomógombos, internetezére alkalmatlan telefon lehet nála.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!