Ursula von der Leyen kimondta: Brüsszel az LMBTQ-jogokhoz köti az uniós forrásainkat

2024. január 17. 09:24

Az Európai Bizottság elnöke az EP plenáris ülésén beszélt.

2024. január 17. 09:24
VON DER LEYEN, Ursula

Ursula von der Leyen az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén arról beszélt: a választások globális éve lesz idén, a világ tovább változik, két véres háború zajlik Európa közelében. A világ konfliktusokkal van teli, ezért kell felelősen szembenézni a nagy kihívásokkal. Tanulság szerinte: ha Európa egységesen lép fel, akkor erős tud lenni. Von der Leyen felhívta a figyelmet a migrációügyi megállapodásra a múlt év végén.

A másik fontos döntés szerinte, hogy az EU megnyitotta a tárgyalásokat Ukrajna uniós csatlakozásáról.

Kiemelte, hogy az ukránok javítottak a nemzeti kisebbségek helyzetén és a korrupció elleni fellépésen. Szerinte Ukrajna demokratikus intézményei elvégzik a feladataikat, és büszke arra, hogy Európa válaszolt Ukrajna kérésére.

Ezt is ajánljuk a témában

Von der Leyen szerint az EU-nak eközben el kell kezdenie saját reformfolyamatait is, hogy alkalmas legyen több mint harminc tagállam együttműködésére, hiszen több országgal is zajlanak a csatlakozási tárgyalások.

Leszögezte: a legutóbbi Európai Tanács-ülés elkötelezte magát Ukrajna támogatása mellett, de ehhez most szükség van az ország pénzügyi támogatására. Ehhez újra gondolt uniós költségvetésre is szükség van: Ukrajna finanszírozására, a versenyképességre, a balkáni országok támogatására, a természeti katasztrófák elleni fellépés pénzelésére is szükség van.

Magyarország kapcsán arról beszélt: alapvető értékekről van szó. 

Biztosítani kell a jog uralmát az EU-ban, miközben fairnek kell lenni a tagállamokkal szemben. 

Ezért is hozta létre az Európai Bizottság az éves jelentéseket a jog uralmáról a tagállamokról. A Bizottság feladatának érzi, hogy reformokat érjen el a tagállamokban. Magyarország igazságügyi reformokat fogadott el, a Bizottság javaslatai alapján is. Von der Leyen szerint Magyarország korlátozta a politikai befolyást az igazságszolgáltatásban. A Bizottság ezt megkövetelte, és a magyar kormány ezt meg is valósította.

Ugyanakkor húszmilliárd euró most is zárolva van, és ez össze van kötve az LMBTQ-ügyekkel, a migrációs megállapodással, valamint a tudomány szabadsága ügyével. Amíg ebben nincs előrelépés, Magyarország nem kapja meg a további pénzeket – szögezte le a Bizottság vezetője. Ezek a feltételek, amikben nem lesz változás, Magyarországnak ebben kell előrébb lépnie – hangoztatta végül Von der Leyen.

 

Összesen 465 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coollog
2024. január 25. 12:37
Bot egyszerűen megoldható. Oktatási intézményben van tanterv, és akármi más kizárólag akkor, ha kötelezően megtörtént az összes szülő tájékoztatása, megkérdezése, és egyértelműen támogatják írásban (abszolút többségű igen). Sajtótermékekre mindig korhatár karika, pirossal, min. 3x3 cm. Nem kell külön odaírni, hogy valami az lmbtq-ra vonatkozik, és nem is az az egyetlen veszélyes téma.
Lilyana2
2024. január 22. 14:44
Csak azt magyarázza már meg nekem valaki, hogy mi a bánatnak olyan életbevágóan fontos az EU-s vezetőknek, hogy a magyar gyerekeknek minél előbb levágják a fütyijét??? Miféle ordas emberellenes erők akarják ránk erőszakolni a mocskos tervüket???!!! Amihez ez a rohadt, korrupt dollárral megvett baloldal ilyen arcátlanul agresszívan asszisztál???!!!
Onurisz
2024. január 17. 22:22
Ez politikai zsarolás. Amikor beléptünk az EU-ba, szó sem bolt arról, hogy szexuális betegeket kell beengednünk az óvodáinkba és iskoláinkba, hogy ott szexuális partnereket toborozzanak maguknak, ahogy arról sem volt szó, hogy illegális határátlépőket kell beengednünk a hazánkba és el kell tartanunk őket. Ez kész röhej, csak az a probléma, hogy az EU polgárainak a nagy többsége azokra a pártokra szavaz, amelyek ezeket a blődségeket képviselik. Komolyan fel kellene tennünk azt a kérdést, hogy mi történt Európában az elmúlt harminc évben. Kik és hogyan érték el, hogy egy nemzedék teljesen megbolonduljon és megtagadja a szülei és azok ezredévnyi felmenői értékrendjét.
juhus-61-62
2024. január 17. 20:25
Szerintem Ursula egy hármasra vágyik Zelenszkijékkel. Aztán kiérdemelt már őnaccsága egy migráncsos gruppent is. A - nyilván örökbe fogadott - gyerekeit meg majd összehozza Donátékkal, sőt Hadja Lahbib (az autentikus elnevezésű) belga külügyminiszterrel, stb. Annyira csodás új EUs dinasztiák születhetnek még.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!