Orbán Viktor: Magyarország feltétel nélkül támogatja Moldova EU-s tagságát

2024. január 25. 14:05

A magyar kormányfő a moldovai miniszterelnökkel közös sajtónyilatkozatában úgy értékelt: „bántóan hosszú idő” az a nyolc év, amennyivel ezelőtt Moldova aláírta a társulási megállapodást az Európai Unióval.

2024. január 25. 14:05
null

 Magyarország feltétel nélkül támogatja Moldova európai uniós tagságát – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, miután tárgyalt Dorin Recean moldovai kormányfővel.

Orbán Viktor hangsúlyozta: nemcsak arról van szó, hogy az európai uniós tagság jó Moldovának, hanem arról is, hogy az Európai Uniónak is szüksége van új energiára, szüksége van olyan országokra, amelyeket kiegyensúlyozott, stabil és dolgozni akaró emberek által lakott országként ismernek. A magyar kormányfő a moldovai miniszterelnökkel közös sajtónyilatkozatában úgy értékelt: „bántóan hosszú idő” az a nyolc év, amennyivel ezelőtt Moldova aláírta a társulási megállapodást az Európai Unióval. 

Reményét fejezte ki, hogy a csatlakozási tárgyalások gyorsaságával az elvesztegetett idő egy részét vissza tudják nyerni.

Arra is kitért: Magyarországnak jó lenne, ha Moldova és az Európai Unió között vámmentes kapcsolat lenne. Közölte: Magyarország tenni kíván annak érdekében, hogy a két országot ismét közvetlen légi járat kösse össze.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. február 26. 22:42
Orban orosz megszallas alatt allo orszag felvetelet tamogatja. Ennek a felcsuti getzynek tenyleg "elmentek otthonrol"
alexandrosz-2
2024. január 25. 18:58
Brüsszel fütyül, a vétótlan köpcös geci, meg a bandája fancsali pofàval ropja rá a haláltáncunkat. Sosem arra kell figyelni, amit hazudoznak a köpcös geci, meg a sameszai, hanem arra, amit csinálnak!
2024. január 25. 15:25 Szerkesztve
Feltétel nélkül, Orbán egy balek, semmi stratégiai előrelátása nincs? Na meg a rövidtávú memóriájával is baj van. Ki is mondta, hogy nem tudjuk mekkora Ukrajna és mennyi a lakosa? Moldovának mennyi a lakosa és számolni kell-e a Transznyisztriai oroszokat, akik a románok által lemészárolt zsidó földművesek helyén telepedtek le? Ja és Transznyisztria Moldáviáé vagy olyan mint a Krím? Moldovának meg kellene kapnia az ukránoktól Bukovinát, a románoktól a Kárpátokig tartó történelmi területeiket ezzel Fekete tengeri kijáratot.
Bitrex®
2024. január 25. 15:06
Még több használtautó karaván az M4-en, még több gyanús fehér furgon az útjainkon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!