Ókori taktikát vet be Soros György

2024. január 22. 12:58

Ahogyan Cylon szövetségest keresett Püthagorasz ellen a nem megvásárolható közösség miatt, úgy gyűjti össze a Soros-hálózat is a tömegeket elérő társakat.

2024. január 22. 12:58

A nyugati filozófia megalapítóját üldözte korának oligarcha által támogatott, családellenes ateizmusa – Soros György és Cylon között vont párhuzamot a The European Conservative szakírója.

Carlos Perona Calvete felidézte Püthagorasz történetét, aki az olaszországi Crotone városába érkezve hamar egy erős közösség vezetője lett, filozófiája példává vált, státuszszimbólumot jelentett, ha valaki a tanítványának mondhatta magát.

A város egyik gazdag polgára, Cylon megkereste Püthagoraszt: mivel addigi élete során mindent megkapott pénzért, most is be akarta vásárolni magát a közösségbe, a legendás matematikus azonban visszautasította.

Cylon dühében szövetséget kötött Ninonnal, aki félelmetes hatékonysággal tudta mozgósítani azokat, akik nem léphettek be Püthagorasz tanítványai közé, vagy egyszerűen nem bíztak a filozófusban: hamarosan már tömegeket hergelt Püthagorasz ellen, több tanítványt megöltek vagy elűztek a városból.

A szerző úgy véli, ebből a történetből ma is tanulhatunk: a családbarát gondolkodás, a nem megvásárolható javak akadályozzák a Cylon-típusú gazdagokat, így Soros Györgyöt is, és emiatt azokkal az emberekkel szövetkeznek, akikkel egyébként osztályellenségek lennének. Ahogyan Cylonnak szüksége volt Ninonra, úgy kellenek Sorosnak is a tömegeket elérő szövetségesek.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AFP/Fabrice Coffrini

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. január 23. 00:01 Szerkesztve
TE??? TE FÉREG? EGÉSZ EGYSZERŰEN HULLA VAGY ÉS NINCS TOVÁBB! AKÁRMIT IS CSINÁLJ AKÁR MEDDIG IS MENJ EL EGYSZERŰEN CSAK MEGÖLLEK!
polárüveg
2024. január 22. 18:35
A szellemi örökösök lábnyoma, bizony, messzire visszavezet. Kik is tették tönkre a görög királyságokat, adósították el szinte a királyságok teljes népeit? Csak nem külföldi kereskedők, akik lebegtették a felvásárlási árakat, és kamatos kamattal hiteleztek, ha rossz volt az időjárás, jé? Nem is folytatom, honnan érkeztek a kereskedők...Moloch árnyéka messze nyúlik.
europész
2024. január 22. 17:22
Elegge okori a ven majom.A jo Isten miert nem szolitja mar magahoz.Ja valoszinu ott is keverne a katyait.A pokol az remek hely neki. Lucifer szivesebben latna.
Chekke-Faint
2024. január 22. 16:40
Soros már ókorinak számít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!