Egyre borúsabbak a kilátások: háborúra figyelmezteti a lakosságot Svédország védelmi minisztere

2024. január 09. 19:45

Felgyorsítaná a fegyverkezést a svéd hadvezetés.

2024. január 09. 19:45
null

Mind a svéd védelmi miniszter, mind a hadsereg főparancsnoka arra figyelmeztette Svédországot: könnyen elképzelhető, hogy hamarosan háborúban találja magát – írja az Euractiv

A skandináv állam várhatóan 2024-ben csatlakozik a NATO-hoz. Carl-Oskar Bohlin védelmi miniszter egy konferencián fogalmazott úgy: 

többen elmondták már előttem is, de hadd nyomatékosítsam: háborúban találhatja magát Svédország”.

Szerinte ezt a lakosság túlnyomó részében tudatosítani kell, csak így lehet felgyorsítani a fegyverkezést. 

Szavaival egyetértett a hadsereg főparancsnoka, Micael Bydén is, aki szerint „nagyon komoly a helyzet (...), és itt az ideje, hogy a szavakat tettek kövessék”. Bydén szerint elég csak Ukrajnára tekinteni. 

Mindenki tegye fel magában a kérdést: ha ez itt történik meg, fel vagyok-e készülve? Mit kell tennem? Minél több a felkészült ember, annál erősebb a társadalmunk”.

Nyitóképen: Svéd katona hadgyakorlaton. Fotó: Jonathan Nackstrand / AFP

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bunyevac1964
2024. január 20. 23:19
Most kapcsoltam! Orbán egy zseni ! Ezert nem engedi a Svedeket a Natoba. Ha most tagok lennenek akkor automatikusan minden nato orszag haboruzhatna a fenti cikk miatt. Igy a svedek ha nincs mogottuk X nato tagallam meg visszahuzhatjak a karmaikat
bagira002
2024. január 11. 00:16
Ha a svédek kiprovokálják háborúznak .
MaBaker
2024. január 10. 11:55
Külső vagy belső ellenségre gondolt?
harcimarci-9-9
2024. január 10. 06:32
Na, svédek, erre vágytatok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!