Budapestnek nem kellettek a buszok, Németországban vígan használják őket

2024. január 08. 13:41

A magyar fővárosban leselejtezték a Citaro C2-es autóbuszokat, Németországban viszont több régióban is használják őket, például a kötöttpályás járművek pótlására.

2024. január 08. 13:41
null

A Budapesten leselejtezett buszok közül több tucatot használnak Németországban, például Bajorországban és Észak-Rajna-Vesztfáliában – vette észre az Autopro. A portál egy képet is megosztott, amin a budapesti fényezést viselő Mercedes-Benz Citaro C2 a weseli pályaudvar előtt áll, immár német rendszámmal.

A szakportál emlékeztetett, az Arriva tavaly tavasszal 150 új MAN-t állított forgalomba a magyar fővárosban, ezek a 10 éves C2-eseket váltották, amelyek természetesen nem a bontóban végezték.

A cikk rámutat, ezek a buszok fiatalabbak számos olyan járműnél, amit a mai napig üzemeltet a BKV.

A lap információi alapján a németek elsősorban a kötöttpályás eszközök pótlására használják a buszokat.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Christopher Lambers

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KK75
2024. január 08. 20:29
Ezeknél a Budapesten használatba vett új csuklós buszoknál bármelyik korábbi buszok jobbak voltak. A hátsó traktusban nincs ajtó (a busz végén), így nagyon körülményes a le/felszállás, főleg, ha sokan utaznak. Ennek köszönhetően a buszok haladási ideje megnövekszik, mivel nem tudnak olyan gyorsan "végezni" a megállókban, azaz kevesebb embert vagy ugyanannyit, de hosszabb menetidővel tudnak csak elszállítani. Ergonómiailag is egy katasztrófa a hátsó traktus, főleg ilyen "beteges" időszakban (nem cserélődik jól a levegő), olyan "tepsiben való utazás" érzete van az embernek. Ezen kívül a forgó rész iszonyú csúszós tud lenni, hétvégén kora reggel is szinte minden ember lába úgy megindult az áthaladás során, mint ha mindenki egy észre nem vett jeges felületre érkezett volna. Persze a döntéshozók sosem használják olyan rendszerességgel ezeket a járműveket, hogy ilyen területen véleményt alkothassanak, viszont előszeretettel nyomják a nyálas képmutató rizsát a témában.
véna
2024. január 08. 19:08
Há akkó vagy van píz dögivel, vagy ennyire síkagyú Gelike.
contractor-2
2024. január 08. 15:08
Wiesbaden-ben meg kidobták az összes akkumulátoros Mercedes buszt, olyat amilyet a Volán büszkén (és hülyén) épp megrendelt.
salátás
2024. január 08. 14:36
gelibaba szakértelme ismét megvillant
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!