Weber: Ha kell, az áruló Orbán nélkül is támogassa Ukrajna csatlakozását az EU

2023. december 14. 09:41

Az uniós pénzek feloldásának estéjén felbukkant az Európai Bizottság egykori elnöki aspiránsa.

2023. december 14. 09:41
null

Az EU vezetői meg kell, hogy szavazzák Ukrajna támogatását, „ha kell, akkor Magyarország nélkül”, mert Orbán Viktor árulóként viselkedik – jelentette ki a Politicónak Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke azután, hogy szerda este az Európai Bizottság feloldotta a Magyarországnak járó 30 milliárd euró bő harmadát, így 10,2 milliárd eurót hívhat le hazánk a jövőben.

Ezt is ajánljuk a témában

Több más EP-képviselő emellett zsarolásnak nevezte a magyar kormány politikáját, szerintük a magyar vezetők burkoltan összekötik a hazánknak járó EU-s források ügyét Ukrajna uniós támogatásával. Iratxe Garcia, a szocialisták vezetője kijelentette: ha Orbán megkapja, amit most akar, akkor tovább fog zsarolni.

„Adunk valamit Orbánnak. Fáj, de így működik ez” – mondta egy uniós diplomata a brüsszeli lapnak. 

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2023. december 15. 15:51
Tudod, kit nem árult el Orbán? A magyar népet, azt. Ti meg egyetek sünt, ukrán módra.
KBA98
2023. december 14. 17:36
Mocskos német szemét!
Abafy Alfréd
2023. december 14. 15:12
sunyi tapló, a germánok szégyene, pontosabban egyik szégyene ( őrületesen nagy ám ott a konkurencia )
simonpali
2023. december 14. 13:29
Te barom, te merészelsz árulásrol hadovalni. Meg akartátok buktatni Orbánt buktatni azzal, hogy nem adtátok az EU-s pénzeket. Amit elértetek,,hogy felporgott az infláció és a magyar embereknek kellett megfizetni az ocsmanysagaitokért, az ellenzékieknek is! Úgyhogy fogd be a mocskos pofádat! Orbán hatalma meg szilárdabb, mint valaha, hiába toporzékolsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!