Újabb európai ország retteg attól, hogy az oroszok lerohanják

2023. december 19. 07:24

Vajon jogos a félelem?

2023. december 19. 07:24

A novekedes.hu a hírfolyamában arról ír, hogy Dorin Recean Moldova kormányfője szerint 

Moszkva jelenti a legnagyobb biztonsági fenyegetést jelenleg az országnak”, és légelhárító rendszerek beszerzését sürgette.

 Recean úgy véli, hogy amennyiben Oroszország megtámadja őket, a semlegesség nem védi meg Moldovát.

Ezt is ajánljuk a témában

Moldovában aggódnak: az oroszok tényleg a spájzban lehetnek

Putyin célkeresztjébe kerülhet a kis kelet-európai ország, amely stratégiai fekvése miatt is fontos lehet Moszkvának. Annál is inkább, mert Kisinyov éppen a Nyugathoz próbál közeledni, veszélyeztetve ezzel a NATO és Oroszország közötti pufferszerepét. Szakértők szerint nem kizárt egy valóságos puccskísérlet az oroszok részéről.

Nyitókép: Vudi Xhymshiti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2023. december 28. 22:47
Százszor inkább legyen oroszpárti Moldova mint román!
alenka
2023. december 20. 00:44
Aki szeret rettegni, hát rettegjen...
Falióra tábornok
2023. december 19. 15:06
B_kanya 2023. december 19. 11:24 "...már 2021 elején megmondtuk a selejtes szláv és kazár fejeteknek..." be vagy szívva, nigger? már megint nem tudod, kinek pofázol, baszomaszád. :DDD
Falióra tábornok
2023. december 19. 15:04
B_kanya 2023. december 19. 11:24 "Hja, majd legközelebb - HA lesz fuckrajna - nem pofázik hoholisztán atomfegyver beszerzéséről évekig..." apró szépséghiba, hogy nem pofázott ilyesmiről "évekig". persze az ilyen részletkérdéseken a magadfajta funkcionáis analfabéta génhulladék nem szokott fennakadni - ahogy azon sem, hogy ha esetleg mégis évekig a közbeszéd tárgya egy országban a nukleáris elrettentő képesség, az mennyiben jogosít fel bárkit is a szóban forgó ország lerohanására. az ilyesmihez a gondolkodás képessége szükséges, az ellen viszont be vagy oltva rendesen, baszadék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!