Német zöldpárti politikus: Európa képtelen lenne pótolni a Kijevnek nyújtott amerikai segélyt

2023. december 29. 14:54

Omid Nouripour ennek ellenére hajthatatlan, szerinte még több pénzt kellene Ukrajnának küldeni.

2023. december 29. 14:54

Washington katonai és pénzügyi támogatásának esetleges elvesztése valószínűleg kritikus lesz Kijev számára, mivel az Egyesült Államok európai szövetségesei hiába próbálnák meg pótolni a kieső támogatást képtelenek lennének rá – mondta Omid Nouripour, a németországi Zöldek társelnöke csütörtökön a dpa német hírügynökségnek

„Aligha lehet egyszerűen pótolni azt, amit az amerikaiak eddig elértek, sem anyagilag, sem pénzben” – mondta Nouripour, aki társelnökként vezeti a Zöldeket.

A politikus ugyanakkor fenntartotta azon álláspontját, hogy

az európaiaknak fokozniuk kell az Ukrajnának nyújtott támogatásunkat, ha Washington csökkenti vagy teljesen leállítja azt.

Azt is hozzátette, hogy szerinte rontja Európa biztonságát az, hogy az amerikai republikánusok megpróbálnak nagyobb távolságot tartani – ahogy fogalmazott – nemzetközi kötelezettségeiktől. Utalt ezzel arra a politikus, hogy számos republikánus képviselő szerint Ukrajna támogatása helyett inkább az amerikai emberek problémáinak megoldására kellene költenie Washingtonnak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Andre Alves / ANADOLU / Anadolu via AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2023. december 29. 20:48
Támogassák az ukikat, de minket hagyjanak ki belőle. Megmondtuk előre, hogy mi várható: az usákok rányomják a háború, majd az újjáépítés költségeit az EU-ra, amit az majd amerikai kölcsönökből fog teljesíteni. A kölcsönből a fegyvereket amerikai gyártóktól szerzik be, az újjáépítést amerikai fővállalkozók végzik. Ki van ez találva.
Kybon
2023. december 29. 19:16
Ha nyilvánosan felajánlja a fizetése felét, majd elgondolkodom a dolgon...
alexandrosz-2
2023. december 29. 19:00
Omid Nouripour német? Ki az a hülye, ki az az agyhalott, akit ezzel lehet hülyíteni?
survivor
2023. december 29. 18:44
Odo Brünhilde& Sigfried lánya/ fia De lehet hogy a nagymama Teutonburgnál harcolt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!