Elnézést kért az izraeli hadsereg, miután több tucat civil halt meg egy csapásban, amelyet egy menekülttáborra mértek

2023. december 28. 22:47

Az izraeli hadsereg „sajnálja a károkat”, amelyek a civil lakosságot érték.

2023. december 28. 22:47
null

Az izraeli hadsereg „sajnálja a civileknek okozott károkat”, miután több tucatnyian meghaltak a menekülttáborban végrehajtott támadásban – írta meg a Guardian. Mint kiderült, több tucat civil halt meg egy csapásban, amely a Maghazi menekülttábort érte.

Az ENSZ emberi jogi hivatalának adatai szerint mintegy 86 ember halt meg vasárnap késő este.

Egy izraeli katonai tisztviselő az izraeli Kan híradónak nyilatkozva azt mondta:

„A lőszer típusa nem felelt meg a támadás jellegének, ami jelentős járulékos károkat okozott, amelyek elkerülhetők lettek volna.”

Később az IDF azt nyilatkozta, hogy „egy előzetes vizsgálat kimutatta, hogy a csapások során további, a célpont közelében lévő épületeket is eltaláltak, ami valószínűleg további, nem érintett civileknek okozott nem szándékos károkat”.

Az IDF közölte, hogy „sajnálja a nem harcoló személyeket ért sérüléseket” az incidens során, mondván, hogy a csapás a Hamász ügynökeit vette célba.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2023. december 31. 11:08
Ezek olyan hulyek. Minden hibajukat kozhirre teszik, a hamasz meg tagadja a nyilvanvalot is. Nem tudom melyik a nagyobb vadbarom.
rasdi1
2023. december 29. 18:38
Ez ugyanaz a gusztustalanság, mint amikor az elítélt bűnöző a bíróságon az ítélet elhangzása után "sajnálja" amit elkövetett.
karakter-2
2023. december 29. 09:47
21 ezer civil, köztük 6 ezer gyerek elpusztult gázában --- 'Az izraeli hadsereg „sajnálja a civileknek okozott károkat”...':) A zsidók pofátlanságának nincs határa - ha valakiket 70+ x éve istenként tisztelnek a amerikaiak és egyéb cionista sameszek, azok el is fogják hinni, hogy istenek.
Akitlosz
2023. december 29. 08:24
Volt valami probléma néhány táborban. Meleg víz helyett Zyklon B került a zuhanyozókba. Elnézést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!